Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

12. maj 2020.

U nedelju, 10. maja, iznenada je, u 54. godini, posle teške bolesti preminuo Kraljevčanin Zoran Đurović, diplomirani inženjer građevine, zaposlen u Javnom preduzeću ,,Gradsko stambeno“, čiji je direktor bio skoro deceniju

Zoran Đurović je rođen u Sirči 3. januara 1967. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Kraljevu, a 1994. godine diplomirao je na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku studija prvi radni odnos zasniva u kraljevačkom ,,Magnohromu“, u kome je do 2001. godine radio kao projektant i vodeći projektant, rukovodilac veleprodaje i tehnički direktor. Na mesto direktora Javnog preduzeća za stambene usluge ,,Kraljevo“ postavljen je 2001. godine i na tom mestu radio je osam godina. Rukovođenje i upravljanje Preduzećem nastavio je od 2009. godine kao zamenik direktora i kao član Upravnog i Nadzornog odbora iz redova zaposlenih, a do poslednjeg dana života radio je na mestu rukovodioca Tehničkog sektora. Uporedo sa tim, bio je podpredsednik Poslovnog udruženja javnih preduzeća za stambene usluge i građevinsko zemljište Republike Srbije (2007. – 2009. godine), predsednik Skupštine Asocijacije stambenih agencija Srbije (2008. – 2009. godine), predsednik Upravnog odbora DVP „Zapadna Morava“ Kraljevo (2001. – 2006. godine), član Upravnog  odbora PU „Olga Jovičić Rita“ Kraljevo (2004. - 2006. godine), član Upravnog odbora DP „Jasen“ Kraljevo (2001. - 2005.), član školskog odbora srednje Šumarske škole u Kraljevu (2003. – 2004. godine), član školskog odbora Medicinske škole u Kraljevu (2004. godine).

Znanje i profesionalni kvaliteti bili su preporuka da mu se ukaže poverenje za obavljanje poslova, kako za grad Kraljevo, tako i za širu društvenu zajednicu. Bio je član Privremenog organa Skupštine Opštine Kraljevo (2003. godine), predsednik Komisije za planove SO Kraljevo (2003. – 2004. godine), te član gradskih komisija na procenama štete uzrokovane bombardovanjem i svim elementarnim nepogodama, kao i tehnički rukovodilac Jedinice za upravljanje projektom „Urbana regeneracija naselja u Dositejevoj ulici“ (2016. – 2020. godine).

Zoran Đurović je patrijarhalnost, odgovornost, domaćinski i porodični odnos poneo sa rodnog ognjišta. To su bili njegovi postulati na kojima je vaspitavao i svoje potomke. Nikada nije zaboravio ni svoju Sirču, kojoj je pomagao ne samo kao ,,građevinac“, već i ličnim donacijama za izgradnju crkve i lokalnog vodovoda,  a posebnu naklonost prema unapređenju života u svim seoskim sredinama, iskazao je stručnim radom na revitalizaciji i izgradnji objekata od javnog interesa u tim sredinama.

Plemenit i pristupačan prema kolegama, tih i studiozan u radu, bio je omiljen u kolektivu. Zatečeni tužnom vešću o Zoranovoj smrti kolege su u njegovoj kancelariji, svoje poštovanje iskazale tišinom koju su prekidali jecaji i uzdasi. Tišinom koja je govorila više od bilo kojih reči kojima bi se mogla opisati Zoranova veličina. Svi mi, porodica, kolege i Grad u celini izgubili smo izuzetnog profesionalca, prijatelja i čoveka. Ostaje sećanje i ponos.

Zoran Đurović je ostavio iza sebe suprugu i troje dece.

Sahrana  Zorana Đurovića održaće se u sredu, 13.05.2020. godine, u 12 časova, na groblju u Sirči.

              Kolektiv Javnog preduzeća “Gradsko stambeno“ Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Kraljevcanka

  Gost - Kraljevcanka

  Bio je izuzetan covek i kolega
  • Ime: Kraljevcanka
 • Gost - српкиња

  Gost - српкиња

  Био си предобар човек, диван колега, једном речју јединствен. Остала су Твоја дела због којих си се имао рашта и родити. Свакоме си помогао, свакоме добро учинио. Топлу, људску реч сваком упутио, око себе само позитивну енергију ширио. Остали смо ускраћени за пријатеља који је само добро доносио, за свачију безизлазну ситуацију помоћ пронашао. Једино за Тебе помоћи небеше. Па где је ту правда и где је ту она народна "добро чини и добру се надај". Путуј ка својој звезди водиљи срећан јер си иза себе оставио своју дивну супругу, своја три прекрасна анђела и добрих дела која ће те пратити до вечности. 
  • Ime: српкиња