Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. maj 2020.

Danas popodne, u nekoliko sela studeničkog kraja, ali i sa druge strane Stolova u selu Brezna, snažan grad polupao je crepove i otkrivao krovove kuća, razbijao šoferšajne, ali i uništio malinjake, voćnjake, puteve

„Bilo je, ne daj Bože“, kažu meštani sela Brezova, koje je danas posle podne zahvatilo snažno nevreme praćeno gradom, koji je dostozao i veličinu kokošjeg jajeta. Grad je pogodio i Studenicu, Polumir, Dolac, Obarak, Luke, Đakovo, sela i zaseoke o kojima smo prethodnih dana čitali zbog velikog požara kpji je pogodio ovaj kraj.

- Uništeno je sve što smo imali, malinjaci, bašte... Putevi su „otišli“, ni sam čim ne može da se priđe, šta ima da pričamo dalje?- u očaju kaže Milinko Baltić iz sela Berezova iznad Studenice, pokazujući šta je ostalo od višemesečnog truda njegove porodice.

Da je danas popodne padao nezapamćen grad za portal Krug potvrđuje i njegov komšija Radiša Baltić, koji ističe da je grad lomio crepove, otkrvao kuće, polomio neke šoferšajbne... Oni čije su kuće otkrivene potražili su najbliža stovarišta građevinskog materijala da poprave krovove i postave nove crepove pre najavljenih novih velikih padavina.

- Posle požara ovaj kraj pogodila je nova muka. Prepušteni smo sami sebi – kaže Radiša Baltić iz Brezove.

Da bismo mogli telefonom da porazgovaramo telefonom u situaciji u tom kraju, Radiša je morao da zaustavi „bučan traktor“ kojim je krenuo da pomogne komšiji. Ističe da malinjaka u tom kraju više nema.

- Ovde u okolini  imamo tri-četiri protivgradne stanice. Pre desetak godina padao je takođe veliki grad u ovom kraju, ali ne veličine kao današnji. Tada su zakazali protivgradni strelci, a sada se dogodila identična stvar – kaže Radiša, dodajući kako za to nema objašnjenja.

Prema pisanju portala I love Ušće, pvako krupan grad ne pamte meštani ovog kraja. Grad je u selu Polumir oštetio bašte i voćnjake, nakratko je morao da bude zaustavljen i saobraćaj na Ibarskoj magistrali. Dejstvovanje sa desetak raketa iz protivgradne stanice u Pešičima kod Ušća spasilo je, kažu, ušćanski kraj od gradonosnih oblaka, kaže se u tekstu i, istivremeno, konstatuje da protivgradnih raketa - nema dovoljno i da je to veliki problem ovog kraja.

U isto vreme kada i ušćansko-studenički kraj, gra je pogodio i selo Brezna sa suprotne strane Stolova, 23 kilometra od Kraljeva i zadao velike brige malobrojnim preostalim meštanima koji su se nadali da će bar šljive dobro roditi ove godine.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments