Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

29. maj 2020.

Beogradska policija saopštila je da su oni osumnjičeni da su u aprilu obavljali fiktivne uplate sa računa različitih inostranih firmi na svoje račune, potom ih stornirali, a novac podizali pre nego što banka dobije izveštaj o storniranju

Zbog sumnje da su oštetili jednu banku za oko 15 miliona dinara uhapšeni su N.R. (46) i R.C. (42) iz Kraljeva, N.J. (24) iz Čačka i J.R. (46) iz Beograda. Oni su osumnjičeni da su u aprilu obavljali fiktivne uplate sa računa različitih inostranih firmi na svoje račune u jednoj banci, a potom ih stornirali.

Uplate su, navodi se u saopštenju, obavljali preko kloniranih virtuelnih POS terminala pomoću kojih su uplate prikazane kao stvarne, odnosno nije prikazano da su uplate stornirane.

Potom su, kako se sumnja, taj novac prebacivali na druge bankarske račune u inostranstvu ili ih podizali sa bankomata pre nego što je banci koja im je omogućila korišćenje novca stigla potvrda o povraćaju sredstava odnosno obaveštenje da su uplate bile stornirane.

Na taj način banka je oštećena za više od 15 miliona dinara. Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili pronašla i oduzela informatičku opremu za koju se sumnja da je korišćena za izvršenje tih krivičnih dela, kao i tehničku i informatičku robu za koju se sumnja da je kupljena od tog novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju beogradske policije.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments