Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. jun 2020.

Prioritet je spasavanje ljudskih života, najkritičnije u Mlanči, Studenici, u Ribnici, Jovcu, ali je teško i u drugim mestima kaže gradonačelnik Kraljeva, komandant Gradskog štaba koji je proglasio vanrednu situaciju na teritoriji celog Kraljeva

Zbog obilnih padavina, Gradski štab za vanredne situacije doneo je jutros odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Kraljeva.

- Za sada imamo prijavljenu štetu usled obilnih padavina na teritoriji Mlanče, Studenice, Ušća, Gledića, Godačice, Leševa, Stubla, Kamenice, Jovca, Ribnice, u centru Kraljeva, ali prioritet je da spasavamo živote ljudi. Sektor za vanredne situacije je već evakuisao četiri osobe sa područja Slatine, mesna zajednica Mlanča  – ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je i predsednik Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, nakon spasavanja ljudi biće polako uspostavljani putni pravci, a tek kada sve prođe na red će doći sumiranje štete na infrastrukturi:

- Prvo spasavamo ljude, njihove kuće, gledamo da putni pravci ne budu prekinuti i da čitave porodice ne budu odsečene od sveta, a tek nakon toga brinemo infrastrukturi, o putevima i o mostovima – podvukao je Terzić

Sva javna preduzeća čiji je osnivač grad Kraljevo stavila su na raspolaganje Gradskom štaba za vanredne situacije ljudstvo i mehanizaciju, a s obzirom da je proglašena vanredna situacija na teritoriji grada Kraljeva, biće angažovana o i sva privatna preduzeća koje imaju odgovarajuću mehanizaciju.

- Svi se nalaze na terenu i nastojimo da od ove pošasti spasemo Kraljevčane. Problem je što su obilne padavine zahvatile čitavu teritoriju grada, što imamo uvećan vodostaj na vodotokovima i prvog, i drugog reda na teritoriji Kraljeva, što su potoci koji tokom leta presuše sada prerasli u velike reke i što meštani ne pamte ovakve poplave u najvećem broju sela i naselja na teritoriji grada Kraljeva – ocenio je komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je ocenio da je najkritičnije u Mlanči, Studenici, u Ribnici i Jovcu:

- Samo ako pogledate slike iz Mlanče i Studenice, slike nabujale reke Ribnice i u Jovcu, i u Ribnici videćete koliko je situacija ozbiljna, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći – poručio je gradonačelnik Kraljeva.

Naši pratioci javljali su se i iz Mataruške Banje gde je danas ovako:

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Pitanje

  Gost - Pitanje

  za lokalnu vlast, nadlezne inspekcije, pravnike...da li u vanrednom stanju puta dva smeju da se organizuju ovakvi koncerti?
  • Ime: Pitanje
 • Gost - Rada P.

  Gost - Rada P.

  Skroz neprikladno! Bina za koncert je montirana jutros, dok su poplave bile u toku. Bolje da su te pare za koncert ulozene u nesto pametnije u ovom jadnom gradu...
  • Ime: Rada P.
 • Gost - Milena 77

  Gost - Milena 77

  Korona, danasnje poplave u Kraljevu itd, moze li neko da mi kaze povodom cega je veceras odrzan koncert u centru?
  • Ime: Milena 77