Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. jun 2020.

Iz mnogih sela i prigradskih mesta sa teritorije grada Kraljeva javljaju se pratioci portala Krug, čije fotografije i snimci svedoče o dramatičnosti borbe sa vodenom stihijom

U selu Cerje bujice su pokrenule klizište koje se konstantno obrušava na seoski put, odnosno na ono što je od njega ostalo posle ogromne količine padavina koje su nekadašnji put pretvorile u rečno korito. Meštani kažu da su nemoćni i da se u čizmama zaglavljuju u blatu, a da imaju dva bolesnika kojima je potrebna pomoć. Zato apeluju na nadlležne u Gradskom štabu za vanredne situacije da i tamo upute ekipe, a kažu da je i deo železničke pruge pod zemljom.

Veliku štetu infrastrukturi bujice su nanele i u Gokčanici.

Mosta preko Ibra kojim se prelazilo do srednjovekovnog utvrđenja Maglić više nema. On je i ranije, zbog teških oštećenja, bio zabranjen za upotrebu, ali su, bez obzira na to – dnevno preko njega prelazile na desetine planinara i posetilaca Magliča.

 

 

Od danas, ni naherena konstrukcija više ne postoji, jer su ostaci mosta završili u nabujalom Ibru.

Dranatično je i mnogim drugim selima kraljevačke opštine: pored sela ušćanskog kraja, Mlanče, studenice, Cerja, Polumira i u samom Ušću, Glediću, Godačici, Leševu, Stublu, Kamenici, Jovcu, Ribnici, u centru Kraljeva.

"Prioritet je da spasavamo živote ljudi", rekao je jutros gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, nakon sednice Gradskog štaba koji je odlučio da na celoj teritoriji Kraljeva proglasi vanrednu situaciju zbog obilnih padavina.

 

Nekada put prema selu Borovo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments