Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. oktobar 2020.

Za sada nepoznati počinioci prošle noći su ukrali sanitetsko vozilo sa osvetljenog i pod video nadzorom parkinga bolničkog kompleksa, a zatim ga zapalili u blizini gradske deponije u Kraljevu

U noći između četvrtka i petka, oko jedan čas posle ponoći, još uvek nepoznati počinioci ukrali su sanitetsko vozilo sa parkinga kompleksa Doma zdravlja Kraljevo i Opšte biolnice „Studenica“. Krađa se dogodila uprkos činjenici da je parking bolničkog kompleksa osvetljen i pod video nadzorom o čemu stoji obaveštenje.

O krađi saniteta obaveštena je policija, a onda su, saznajemo od direktorke kraljevačkog Doma zdravlja dr Mirjane Krčevinac, iz kraljevačkog MUPa- jutrro oko 9 časova obavešteni da je vozilo pronađeno u blizini gradske deponije gde je zapaljeno i – u potpunosti izgorelo.

U pitanju je sanitetsko vozilo „pežo bokser“ staro 17 godina koje je korišćeno za sanitetski transport, a ne kao vozilo za izlazak na teren Službe hitne pomoći.

Radnik obezbeđenja bio je na dužnosti, saznajemo od direktorke Krčevinac, ali je tom delu parkinga okrenut leđima. Otkako je profunkcionisala kratka saobraćajnica koja iz Ulice Vojvode Putnika vodi prema Službi hitne pomoći, mnogi je koriste da „skrate“ put prema Dositejevoj ulici, iako uopšte nije predviđeno da tu uličicu koristi bilo koje putničko vozilo, pa čak ni vozilo zaposlenih u kraljevačkoj bolnici i Domu zdravlja. Zato nije bio neuobičajen ni zvuk motora u kasne noćne sate, ali je radnik krađu vrlo brzo otkrio.

Sanitet je ukraden i zapaljen samo dan pre nego što je trebalo da bude montirana senzorska rampa za koju je završena nabavka i koja bi propuštala samo sanitetska vozila i nijedno drugo na početku kratke saobraćajnice koja iz Ulice Vojvode Putnika vodi do bolničkog kompleksa.

Policija je obavila uviđaj, a istraga koja bi trebalo da otkrije počinioce i okolnosti pod kojima se krađa dogodila je - u toku. 

 

        M. M. D.

        fotografija: Goran Šljivić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Kv

  Gost - Kv

  Romsko 1 i 2 dobro procesljati za svaki slucaj
  • Ime: Kv
  • Gost - Bane

   Gost - Bane

   Pre bih trebalo starosedeoci, mutno su i kolebljivi. 
   • Ime: Bane
 • Gost - Rade

  Gost - Rade

  Sumnjiva rabota!
  • Ime: Rade