Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

7. novembar 2016.

Muzičko-edukativna radionica „Uvertira“ iz Kraljeva organizuje dečji muzički festival sa željom da deca zavole kvalitetnu muziku primerenu njihovom uzrastu

Muzika, kažu, daje dušu univerzumu, krila umu i mašti i život svemu. U udruženju Muzičko-edukativna radionica „Uvertira“ iz Kraljeva, vođeni tom idejom, već više od godinu i po dana nastoje da muzikom  oplemene život deci u najranijem uzrastu, a plčetkom naredne godine, organizovaće i Prvi muzički festival dečijih pesama pod nazivom „Uvertira“- Deca pevaju dečje pesme.

Muzičko-edukativna radionica „Uvertira“ u gradu na Ibru postoji od 1. aprila prošle godine, a u njoj se razvijaju muzikalnost i talenat kroz nastavu pevanja ili sviranja nekog instrumenta. 

- Ideju za ovaj festival dobili smo radeći sa decom uzrasta već od četiri godine, uvidevši činjenicu da sve više slušaju i vole nekvalitetnu muziku koja nije primerena njihovim godinama. Verujemo da je ovakav festival neophodan gradu kako bi deci bili prezentovani pravi muzički kvaliteti – kaže za portal Krug Radmila Murganić, direktorka Muzičko-edukativne radionice „Uvertira.“

Želja nam je, dodala je ona, da utičemo na izgradnju zdravog muzičkog ukusa kod dece. Pružajući gradu i deci ovakav festival, smatra Radmila, “Uvertira” može da doprinese muzičkoj edukaciji mladih, ali i da upotpuni kulturni život grada.

Muzika je jedan od najbitnijih činilaca svakodnevnog života i kao takva ima veliki uticaj na psiho-fizički razvoj svakog deteta. Neprimereni tekstovi, neadekvatna melodija, nekvalitetno pevanje, nepristojni scenski nastupi ili besmislene reči su samo neki od nepoželjnih elemenata muzike kojom su mališani danas okruženi.

- Poistovećujući se sa svojim muzičkim idolima, deca vrlo brzo odrastu upravo u ovakve „nepoželjne“ likove i njih uzimaju kao modele za svoje prijatelje, saradnike, kolege. Na našem festivalu deca će pevati pesme čije su melodije i tekstovi namenjeni deci i dečijem izvođenju – navodi Murganić. pojašnjavajući da to mogu biti dečije pesme poznatih autora,  pesme poznatih dečijih horova, pesme iz dečjih filmova i crtaća.

Potvdru da je ovaj festival ono što našim mališanima treba je, kaže naša sagovornica, i proteklog vikenda već održana uspešna prva audicija.

- U prostorijama naše radionice pojavilo se više od pedesetoro dece uzrasta od četiri do 14 godina i svi su imali samo jednu želju: da što bolje i lepše otpevaju svoje omiljene dečje pesme – zadovoljna je Radmila.

Festivala „Uvertira“ će, nnada se, vratiti dečju muziku tamo gde joj je i mesto, među decom!

Sledeća audicija za festival „Uvertira“ planirana je za 10. decembar. Polufinale će biti organizovano u januaru 2017. godine, a veliko finale u februaru, kada će biti izabran pobednik Prvog muzičkog festivala dečjih pesama „Uvertira“.

Verujući da ovo jeste jedan od načina da se mlade generacije usmere na kvalitetnu muziku i na prave vrednosti, portal Krug pružiće medijsku podršku ovom festivalu, pa će naši pratioci biti redovno obaveštavani o datumima održavanja naredne audicije i festivalskih nadmetanja. 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments