Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. april 2017.

Ovog vikenda, KUD „Kraljevačka riznica“ domaćin je festivala dečjeg folklora koji će za dva festivalska dana dana okupiti više od 1.500 mališana iz dvadesetak opština i gradova Srbije, Crne Gore i Makedonije

Kraljevo je ovog vikenda grad igre, mladosti i pesme, jer na šestom po redu dečjem festivalu “Zlatni suncokreti”, koji organizuje KUD “Kraljevačka riznica”, u Kraljevu učestvuje 1.545-oro dece uzrasta 10 do 16 godina.

Prvog festivalskog dana, nakon defila učesnika od OŠ "IV kraljevački bataljon" Omladinskom ulicom ka centru grada i zvaničnog otvaranja na Trgu srpskih ratnika, učesnici programa u prvom festivalskom zaigrali su veliko zajedničko festivalsko kolo.

Igor Gudić, direktor i umetnički direktor KUD “Kraljevačka riznica” poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima festivala, koji su ovog vikenda gosti Kraljevčana.

- Nadam se da ćete iz našeg grada poneti divne uspomene, sklopiti nova prijateljstva i jedni sa drugima započeti saradnju koja će trajati mnogo godina – rekao je Gudić.

Prema njegovim rečima, «Zlatni suncokreti» su najveći festival dečjeg folklora u Srbiji. Festival ove godine drugi put imati takmičarski karakter, a o najboljima, koje očekuju i vredne nagrade, odlučuje žiri u sastavu: Dajana Kostić, koreograf, Ivan Terzić, etnolog i Vladimir Milićević, profesor muzike.

Igor Gudić, direktor KUD „Kraljevčka riznica“ pozdravio je u ime organizatora sve učesnike i goste festivala, poželevši im dobrodošlicu, dobru zabavu i druženje.

Iako je razvijanje prijateljstava među decom najvažnije, organizatori ističu da su uvođenjem takmičarskog programa, želeli festivalu da daju dozu ozbiljnosti koja će sve učesnike motivisati da još predanije rade na očuvanju tradicije.

 

I danas (nedelja, 23. april), takmičarski nastupi su u fiskultutnoj sali OŠ „IV kraljevački bataljon“ od 17 časova.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - L

    Gost - L

    <3
    • Ime: L