Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. maj 2017.

Igrači i muzičari KUD «Kraljevačka riznica» sa Osmih susreta folklora dijaspore «Igra je, kolo je» u Bazelu (Švajcarska)  vratili se prepuni nezaboravnih utisaka, koje su im pružili članovi KUD «Dobrosav Radovanović Kikac»

Jedno od najstarijih kulturno-umetničkih društava u dijaspori, KUD «Dobrosav Radovanović Kikac», koje će sledeće godine obeležiti pola veka postojanja, bilo je uoči prvomajskih praznika, organizator osmih po redu Susreta folklora dijaspore pod nazivom «Igra je, kolo je». «Kraljevačka riznica»bila je jedini gost iz matice, a u organizaciji domaćina na velikom i veoma posećenom koncertu nastupili su iKUD-ovi : «Ostrog» iz Insbruka, «Sloga» iz Ciriha i «Kolo» iz Badena.

Kao tradicionano dobar domaćin Kraljevčanima, «Kikac» je goste iz grada na Ibru odveo u poseti velikoj (jednoj od najvećih u Evropi) “Cailler’s” fabrici čokolade (koja pripada Nestle grupi) u mestu Broc, oko 150 kilometara udaljenom od Bazela. Tu su mogli da se upoznaju sa tehnologijom pravljenja najukusnije švajcarske čokolade i da sagledaju celu proceduru pravljenja čokolade u njenog nastanka.

Pred polazak za Srbiju, koji je planiran preko Milana, finansijskog i komercijalnog centra Italije, ali i poznatog kao grada mode, prelepih katedrala, umetničkih galerija i divnih parkova, članovi KUD «Kraljevačka riznica» pozvali su svoje domaćine da im posetu uzvrate prvog decembarsog vikenda ove godine, kada Kraljevčani, tradicionalno, organizuju svoj godišnji završni koncert.

Svako ovakvo druženje dokaz je koliko folklor zbližava ljude i koliko je i jednima, i drugima, i gostima, i domaćinima najlakše da kroz folklor iskažu tu zajedničku nit koja nas sve spaja sa precima, na ma kojoj tački zemaljske kugle živeli.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments