Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. maj 2017.

Na ukrajinskom međunarodnom takmičarskom festivalu “Glusenkov”, među 40-ak društava iz Ukrajine, Turske i Rumunije, “Abrašević”, kao jedini predstavnik iz Srbije, osvojio drugo mesto

Članovi prvog ansambla kraljevačkog KUD "Abrašević" učestvovali su na međunarodnom takmičarskom festivalu folklora "Glusenkov" u Hmeljničkom (Ukrajina). Festival se svake godine u ovom ukrajinskom gradu održava krajem aprila  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture te zemlje.

Na ovogodišnjem “Glusenkovu” “Abrašević” je bio jedini predstavnik iz Srbije. Članovi KUD-a su srdačno dočekani od strane organizatora, imali su prijeme kod gradonačelnika Hmeljničkog i upravitelja za kulturu.

 

Kraljevčane su oduševili velika ljubaznost domaćina i ogromna posećenost koncerata. “Abrašević” je ostvario i značajan rezultat u takmičarskom delu programa, osvojivši drugo mesto u konkurenciji 40-ak ansambala iz Ukrajine, Turske i Rumunije. Zbog dobrog utiska koji su članovi “Abraševića2, kao pravi ambasadori svoje zemlje ostavili na ovom festivalu, jedan ansambl iz Ukrajine će biti gost Kraljeva i ovog društva već za mesec dana.

Povod njihovog gostovanja biće deseti jubilarni festival "Leto kod Abraševića", koji se ove godine održava od 6. do 11 juna.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments