Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. avgust 2017.

Za nekoga sve, za svakog ponešto: pored muzičkog programa, festival je obojen i grafitima, promocijama, izborom najbolje fotografije, filma, stripa i karikature, a Sedmi „Street art“ zvanično je počeo likovnom radionicom Slađe Miljković

Na konferenciji za novinare u Francuskoj kući, Elizabeta Todorović, direktorka Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo, rekla je da, iako sa skromnim budžetskim sredstvima, ustanova nastoji da zadrži formu festivala i da ga pored muzičkog programa oboji različitim sadržajima.

Ono što je specifično za „Street art“ festival jeste konkurs za najbolju fotografiju, film i strip i karikaturu.  Pobednici su ove godine osvojili vikend za dvoje u hotelu „Dobre vode“ na Goču. U kategoriji za najbolju fotografiju ravnopravno su nagrađeni Jan Valo iz Novog Sada za fotografiju "In out" i Snežana Lukić, takođe iz Novog Sada, za fotografiju "Rain". U kategoriji strip i karikatura nagrađen je Dragan Stošković iz Beograda za rad „Miševi“. Žiri u sastavu Slađana Miljković – diplomirana slikarka, Biljana Đukić – diplomirana slikarka i Jelena Krunić – Slavković, diplomirani inženjer grafičkog inženjerstva i dizajna – master, doneo je odluku da ne dodeli nagradu za najbolji kratkometražni film“, rekla je Elizabeta Todorović.

Nagrade će biti dodeljene u petak,  25. avgusta pred početak koncerata u dvorištu OŠ „IV kraljevački bataljon“.

Pohvaljene su fotografije Jelene Žarevac i Milomira Jasnića. U kategoriji strip i karikatura pohvaljeni su radovi Gorana Ćeličanina, Jovane Subašić, Milete Miloradovića, Uroša Maksimovića i Zorana Mihailovića. U kategoriji kratkometražni film pohvaljena je Kreativna radionica Kraljevo.

Ono što uvek zašareni „Street art“ jesu grafiti koji će se raditi 25. i 26. avgusta na dve lokacije – u Ulici Miloša Velikog i u Omladinskoj ulici u prolazu kod kafića Veselo majmunče.

O radionicama u okviru Festivala govorila je Olivera Marjanović, koordinatorka radionica u Kulturnom centru. Olivera je najavila likovnu radionicu na kojoj će se raditi akvarel na temu „Fasada mog grada“ (21, 22. i 25. avgust) i radionicu „Bojimo za borbu protiv nasilja“ koju Kulturni centar organizuje u saradnji sa Udruženjem Fenomena (sreda u 9 sati pre podne). Obe radionice će se održati u dvorištu Francuske kuće.

Promociju knjige „Street art Belgrade“ Aleksandra Đorđevića, koja će se održati u sredu u 20 sati u dvorištu Francuske kuće, najavio je urednik Redakcije za književnost Miša Milosavljević.

„Reč je o autoru koji već godinama predano fotografiše grafite u Srbiji i svetu i čija kolekcija broji više od sedam hiljada fotografija. Knjiga je štampana na srpskom i engleskom jeziku i sadrži pet stotina fotografija u koloru. Pored predstavljanja knjige, biće izloženo i tridesetak printova“, rekao je Milosavljević.

Za muzički deo programa  iste večeri zadužen je Kida Keva Sound System.

Najatraktivniji deo Festivala  čine koncerti u dvorištu OŠ „IV kraljevački bataljon“ o čemu je govorio Bojan Petrović, urednik Muzičke redakcije. U petak, 25. avgusta program počinje u 19 časova i 30 minuta nastupom Princeza Rok Planete. Nakon toga nastupaju Framework,  SickSoul, Hadži Prodane Duše i  popularni sastav Ničim izazvan.

U subotu od  20 časova nastupaju kraljevački reperi Tref, Kaća i Silver,  zatim Kida Keva Crew i kao zvezda večeri bosanskohercegovački reper i autor hip hop tekstova Edo Maajka. Za after party zaduženi su Euphorics & EDGE MC.

 

Festival se završava u ponedeljak 28. avgusta u foajeu zgrade Gradske uprave (srednji ulaz) gde će u 20 časova biti otvorena izložba  „Fasada mog grada“. Izložbu će činiti radovi nastali na radionici Slađe Miljković.

izvor: Kulturni centar Ribnica Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:56 am   |   Sunset: 8:23 pm
44%     1.8 m/s     33.119 bar
Forecast
NED Low: 10 °C High: 20 °C
PON Low: 8 °C High: 22 °C
UTO Low: 13 °C High: 20 °C
SRE Low: 14 °C High: 17 °C
ČET Low: 14 °C High: 20 °C
PET Low: 13 °C High: 21 °C
SUB Low: 14 °C High: 22 °C
NED Low: 16 °C High: 25 °C
PON Low: 16 °C High: 27 °C
UTO Low: 17 °C High: 27 °C