Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. avgust 2017.

Posle radionica, promocije knjige i crtanja grafita, poslastica Sedmog Street arta biće glavni muzički deo u petak i subotu, učestvuju: Edo Maajka, Ničim izazvan, Hadži Prodane Duše, Kida Keva Crew, Framework, SickSoul i drugi

Danas od 9:00 sati, u dvorištu Francuske kuće, održaće se radionica „Bojimo za borbu protiv nasilja“ u organizaciji Udruženja Fenomena iz Kraljeva. Učesnici će imati priliku da slušaju prezentaciju učenika Medicinske i Poljoprivredno – hemijske škole „Dr Đorđe Radić“ o oblicima nasilja u partnerskim vezama i kako da ih prepoznaju. Nakon toga će izrađivati stensil sa kratkim porukama i crtežima.

Uveče će na istom mestu u 20:00 sati, biti predstavljena knjiga „Street art Belgrade“ Aleksandra Đorđevića, a posetioci će moći da pogledaju i izložbu fotografija grafita koji se nalaze u knjizi, kao i stensila koji su napravljeni na prepodnevnoj radionici. Za muzički deo programa zaduženi su Kida Keva Sound System (Kalunga, BratBuraz i SLM).

Kao i prethodnih godina i na ovom izdanju „Street art“ festivala predviđeno je crtanje grafita. Od 24. do 26. avgusta oslikavaće se prolazi u Ulici Miloša Velikog i u Omladinskoj ulici kod kafića Veselo majmunče. Učestvovaće grafiteri iz Kraljeva, Beograda, Čačka i Berlina.

Glavni muzički program održaće se u petak i subotu, 25. i 26. avgusta, u dvorištu OŠ „IV kraljevački bataljon“. Pred početak koncerata, prvog dana biće dodeljene nagrade za najbolju fotografiju, kratkometražni film, strip i karikaturu. Prve će se predstaviti Princeze Rok Planete iz Kraljeva, tinejdžerke koje izvode popularne domaće i strane rok pesme. Nakon toga nastupaju bendovi sa krosover muzičkim pravcem – Framework iz Mladenovca i SickSoul iz Šapca. Za ljubitelje alter garaž roka nastupa bend iz Užica – Hadži Prodane Duše. Zvezde večeri, popularni sastav Ničim izazvan, nastupaju od 22:00.

U subotu program počinje u 20:00 nastupom kraljevačkih mladih repera Trefa, Kaće i Silvera, a nastavlja se uz Kida Keva Crew koji premijerno nastupaju izvodeći autorsku muziku. Poznati bosanskohercegovački reper i autor hip hop tekstova Edo Maajka nastupa u pratnji DJ-a i MC-a u 21 sat i 30 minuta. Za after party zaduženi su Euphorics & EDGE MC.

 

Festival se završava u ponedeljak 28. avgusta u foajeu zgrade Gradske uprave (srednji ulaz) gde će u 20:00 biti otvorena izložba „Fasada mog grada“. Izložbu će činiti radovi nastali na radionici Slađe Miljković.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:56 am   |   Sunset: 8:23 pm
44%     1.8 m/s     33.119 bar
Forecast
NED Low: 10 °C High: 20 °C
PON Low: 8 °C High: 22 °C
UTO Low: 13 °C High: 18 °C
SRE Low: 14 °C High: 17 °C
ČET Low: 13 °C High: 20 °C
PET Low: 12 °C High: 22 °C
SUB Low: 14 °C High: 22 °C
NED Low: 15 °C High: 23 °C
PON Low: 14 °C High: 25 °C
UTO Low: 15 °C High: 26 °C