Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. avgust 2017.

U foajeu Gradske uprave otvorena je izložba radova nastalih na radionici „Slikajte sa Slađom“, koja je organizovana u okviru sedmog „Street art“ festivala; cilj izložbe bio je da idejama osveži stare i sumorne fasade

Najbolji učesnici radionice su nagrađeni, pa su tako dve ravnopravne prve nagrade osvojili Željko Radović i Vladimir Ivanović, studenti Filološko - umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Drugonagrađene su Isidora Pavlović i Anđela Ilić, dok je treća nagrada pripala Isidori Nenadić, Mileni Ivić i Anastasiji Marjanović.

Bila je ovo idealna prilika da predstavimo ono što smo naučili na samom festivalu i u toku školovanja, a ujedno i način da pomognemo mlađim umetnicima u njihovom stvaranju. Zahvaljujem se svima koji su došli da vide izložbu i drago mi je što nam je grad pružio priliku da prikažemo svoj rad“, rekao je Željko Radović.

Ideje ovogodišnjeg „Street art“ festivala su floralne, apstraktne, uz određen likovni ritam. Kompozicija na radionici je građena na temu „Fasada mog grada“. Rađen je akvarel na formatu do 30 cm.

S obzirom na to da smo studenti, puno nam znači što smo osvojili nagradu, jer je to podstrek za dalji rad. Ovo nam je prva ozbiljnija nagrada u Kraljevu i lepo je što smo krenuli baš iz našeg grada“, kaže Vladimir.

Cilj radionica bio je osvežiti stare i sumorne fasade, uneti radost u oku posmatrača i na taj način približiti i podeliti utisak lepote i vrednosti likovne umetnosti.

 

Radovi će biti izloženi do petka, 1. septembra.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:56 am   |   Sunset: 8:23 pm
44%     1.8 m/s     33.119 bar
Forecast
NED Low: 10 °C High: 20 °C
PON Low: 8 °C High: 22 °C
UTO Low: 13 °C High: 18 °C
SRE Low: 14 °C High: 17 °C
ČET Low: 13 °C High: 20 °C
PET Low: 12 °C High: 22 °C
SUB Low: 14 °C High: 22 °C
NED Low: 15 °C High: 23 °C
PON Low: 14 °C High: 25 °C
UTO Low: 15 °C High: 26 °C