Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. septembar 2017.                                               

Od juče je u Kraljevu sve u znaku manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“: izložbe, koncerti, poetsko muzičke večeri, naučni skup, sve do 17. septembra, kada će na Trgu srpskih ratnika nastupiti kraljevački KUD-ovi

Juče, prvog dana manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“,  u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ i Narodnom muzeju Kraljevo održani su prigodni programi.

U organizaciji Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Kraljevo, u Narodnoj biblioteci je održan koncert „Svečanica-pesmarica za Stefana Prvovenčanog“. Učenici Odseka za tradicionalnu muziku, u klasi dr Zlate Marjanović, predstavili su se svojim bogatim repertoarom. Glumac Dragan Pešić je kazivao pesničke odlomke iz dela Stefana Prvovenčanog.

Sinoć, na praznik Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, u organizaciji Istorijskog arhiva Kraljevo, u Narodnom muzeju je dr Dragoljub Danilović održao predavanje „Manastir Žiča - centar Arhiepiskopije, Eparhije i sabora u srednjem veku“. Narodni muzej je, iz svoje umetničke zbirke, izložio 11 kopija fresaka iz manastira Žiče i Studenice i originalne fragmente iz Crkve Svetog Spasa, u okviru izložbe „Veliki početak: manastiri Žiča i Studenica“, autorke Suzane Novčić, muzejskog savetnika. Reč je o manjoj postavci koja obuhvata kopije fresaka iz Manastira Studenice i Žiče, kao i fragmente živopisa najstarijeg sloja slikarstva crkve Sv. Spasa, pronađene prilikom arheoloških iskopavanja Žiče.

Za sutra (sreda, 13. septembar) predviđeno je nadmetanje u viteškim disciplinama u parku kod Pravoslavnog duhovnog centra „Vladika Nikolaj Velimirović“ u 19.00 časova. Organizator ovog događaja je Turistička organizacija Kraljevo.

Ona je organizator i koncerta sat vremena kasnije, u Domu vojske Srbije u Kraljevu, na kojem će nastupiti grupe „Heruvimi“ i „Kosovski božuri“.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 21 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:57 am   |   Sunset: 8:23 pm
53%     4.9 m/s     33.017 bar
Forecast
PON Low: 6 °C High: 22 °C
UTO Low: 13 °C High: 20 °C
SRE Low: 13 °C High: 16 °C
ČET Low: 14 °C High: 20 °C
PET Low: 14 °C High: 22 °C
SUB Low: 16 °C High: 23 °C
NED Low: 16 °C High: 22 °C
PON Low: 14 °C High: 25 °C
UTO Low: 14 °C High: 25 °C
SRE Low: 16 °C High: 26 °C