Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. septembar 2017.                                               

Od juče je u Kraljevu sve u znaku manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“: izložbe, koncerti, poetsko muzičke večeri, naučni skup, sve do 17. septembra, kada će na Trgu srpskih ratnika nastupiti kraljevački KUD-ovi

Juče, prvog dana manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“,  u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ i Narodnom muzeju Kraljevo održani su prigodni programi.

U organizaciji Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Kraljevo, u Narodnoj biblioteci je održan koncert „Svečanica-pesmarica za Stefana Prvovenčanog“. Učenici Odseka za tradicionalnu muziku, u klasi dr Zlate Marjanović, predstavili su se svojim bogatim repertoarom. Glumac Dragan Pešić je kazivao pesničke odlomke iz dela Stefana Prvovenčanog.

Sinoć, na praznik Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, u organizaciji Istorijskog arhiva Kraljevo, u Narodnom muzeju je dr Dragoljub Danilović održao predavanje „Manastir Žiča - centar Arhiepiskopije, Eparhije i sabora u srednjem veku“. Narodni muzej je, iz svoje umetničke zbirke, izložio 11 kopija fresaka iz manastira Žiče i Studenice i originalne fragmente iz Crkve Svetog Spasa, u okviru izložbe „Veliki početak: manastiri Žiča i Studenica“, autorke Suzane Novčić, muzejskog savetnika. Reč je o manjoj postavci koja obuhvata kopije fresaka iz Manastira Studenice i Žiče, kao i fragmente živopisa najstarijeg sloja slikarstva crkve Sv. Spasa, pronađene prilikom arheoloških iskopavanja Žiče.

Za sutra (sreda, 13. septembar) predviđeno je nadmetanje u viteškim disciplinama u parku kod Pravoslavnog duhovnog centra „Vladika Nikolaj Velimirović“ u 19.00 časova. Organizator ovog događaja je Turistička organizacija Kraljevo.

Ona je organizator i koncerta sat vremena kasnije, u Domu vojske Srbije u Kraljevu, na kojem će nastupiti grupe „Heruvimi“ i „Kosovski božuri“.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mostly Cloud (day), 3 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:43 am   |   Sunset: 4:4 pm
94%     0.0 m/s     33.187 bar
Forecast
PET Low: 1 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 11 °C
NED Low: 4 °C High: 12 °C
PON Low: 2 °C High: 5 °C
UTO Low: -5 °C High: 4 °C
SRE Low: -5 °C High: 6 °C
ČET Low: 3 °C High: 9 °C
PET Low: 3 °C High: 10 °C
SUB Low: 1 °C High: 5 °C
NED Low: 0 °C High: 5 °C