Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. april 2016.

Povodom petnaestog rođendana, premijerno izvedena baletska predstava za decu “Snežana i sedam patuljaka”

 

Deceniju i po kraljevački baletski studio, koji je osnovan i traje sa željom da se, kroz rad sa najboljim baletskim pedagozima, deci našeg grada omogući postizanje visokih umetničkih kvaliteta, obeležen je predpremijerom u 18.00 i premijerom  19 sati i 30 minuta u Sali Kraljevačkog pozorišta. Nastupili su i gosti, baletski igrači Narodnog pozorišta u Beogradu, u ulozi princa: Miloš Marjan, prvi solista beogradskog baleta, a u ulozi lovca - solista Željko Gvozdenović.

Povodom 15. rođendana baletski studio je dodelio dve plakete u znak zahvalnosti i odavanja priznanja za posvećen stvaralački rad na umetničkom oplemenjavanju izvođenih predstava dvojici kraljevačkih svestranih umetnika: u oblasti scenografije, Zoranu Savkoviću-Džeriju,  a u oblasti dizajna svetla i za ulogu inspicijenta Miletu Cvijoviću-Necu.

Koreografiju nove baletske predstave radile su Kosovka Radić i Sofija Fekete, balerine u penziji, bivše solistkinje Narodnog pozorišta u Beogradu. Stihove za tekst koji od početka prati predstavu pisala je Kosovka Radić.

Svojim ozbiljnim, odgovornim i kreativnim radom, u prethodnih petnaest godina, ovaj studio je uspeo da se nametne stručnoj baletskoj javnosti i postane jedan od reprezentativnih baletskih studija u našoj zemlji. Njegov rad karakteriše izvođenje brojnih dečijih baletskih predstava ("Pepeljuga", "Uspavana Lepotica", „Petar Pan") koje su izvođene, kako na sceni Kraljevačkog pozorišta, tako i na drugim scenama: Pozorište "Boško Buha",Beograd, Pozorište mladih,Novi Sad, Zmajeve dečije igre, Vrnjački Karneval, Dani igre u Beogradu. Reč je o dečjim baletskim predstavama u kojima u glavnim ulogama gostuju baletski igrači i balerine  Narodnog pozorišta u Beogradu (Jovica Begojev, Denis Kasatkin, Kosovka Radić, Sofija Fekete i drugi)

Pedagozi koji rade sa decom pažljivo su birani, tako da  tečajeve klasičnog baleta vode: Kosovka Radić i Sofija Fekete, solistkinje beogradskog  baleta i nastavnice u Baletskoj školi "Lujo Davičo".

Ambiciozan i umetnički nadahnut pristup pedagoškom radu u baletskom studiju "ART-Denis Kasatkin" priznat je u Baletskoj školi "Lujo Davičo", tako da najtalentovanije balerine iz ovog studija imaju mogućnost da na kraju školske godine polažu završni ispit za sticanje diplome neophodne za budući profesionalni baletski angažman.

Prema rečima Snežane Ćirić Kostić, predsednika Plesnog kulba "art", tri balerine stasale u ovom studiju sada uspešno pohađaju srednju baletsku školu u Beogradu, dok je pet devojaka završilo kompletno baletsko obrazovanje, koje je moguće steći u Srbiji. Ana Kuzmanović, devojčica koja je svoje prve baletske korake počela da uči u ovom studiju sada  je već solistkinja u Sarajevskom baletu, a balerinu Saru Škobo publika ima priliku da gleda kao članicu baletske pratnje u televizijskom šou programu “Tvoje lice zvuči poznato” na TV Prva.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments