Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

29. oktobar 2017.

Da Kraljevo ima publiku koja voli klasičnu muziku, dokazao je i koncert Zemunskog kamernog orkestra u svečanoj sali Gradske uprave, koji je bio izuzetno posećen

U Svečanoj sali Gradske uprave održan je koncert Zemunskog kamernog orkestra, koji je u organizaciji Kulturnog centra nastupao i pre dve godine u našem gradu. Da u Kraljevu ima brojnu publiku, svedoči i večerašnja velika posećenost.

Imamo najrazličitiji repertoar, od baroka preko klasike i romantizma, savremenih autora, sa posebnim akcentom na domaće kompozitore. Imali smo priliku da se već predstavimo kraljevačkoj publici i naišli smo na izuzetan prijem, srdačan i topao. Ono što nas čini prepoznatljivim jeste da šansu dajemo mladim talentima da kao solisti nastupe sa nama“, rekao je dirigent orkestra Đorđe Stanković.

Solistkinja na večerašnjem koncertu bila je dvanaestogodišnja devojčica Dunja Kalamir, učenica drugog razreda srednje muzičke škole. Dunja violinu svira od četvrte godine, a muziku je, kako kaže, zavolela odlazeći na koncerte svoje tetke flautistkinje. Pobeđivala je na brojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima, a večeras je uz orkestar izvela „Proleće“, stav iz svite „Četiri godišnja doba“, čiji je autor Antonio Vivaldi.

Rukovodilac i osnivač orkestra je Ružica Velimirović, dugododišnja članica Simfonijskog orkestra RTS-a. Ružica je izrazila veliko zadovoljstvo što je orkestar ponovo u Kraljevu. Kaže da je publika bila inspirativna i da je zato i koncert bio jako dobar. A da je koncert bio odličan govori aplauz nakon svake kompozicije i na kraju bis. Pored planiranog programa, orkestar je izveo još i „Negde iza duge“, temu iz filma „Čarobnjak iz Oza“ i Štrausovu polku.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

tekst i fotografije: Kulturni centar “Ribnica”

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
96%     2.2 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C