Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. oktobar 2017.

Otvoreni čas baleta, izložba fotografija, časovi igre za odrasle i napredne, predstava “Mali princ” i kao kruna, baletski gala koncert, obeležili su manifestaciju čiji je organizator bio Kulturni centar “Ribnica” Kraljevo

Pod pokroviteljstvom Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije, danas je u Domu Vojske Srbije u Kraljevu održana manifestacija Karavan igre. U ime našeg grada organizator ovog događaja bio je Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo.

Program je počeo otvorenim časom baleta, koji je vodila Marija Janković, prva solistkinja baleta. Na radionicama su učestvovali i članovi kraljevačkih plesnih škola „Denis Kasatkin“ i „Spektar“.

U foajeu Doma Vojske otvorena je izložba fotografija i održana konferencija za novinare na kojoj su govorile Marica Mijajlović, zamenica gradonačelnika grada Kraljeva i Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre i Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Zamenica gradonačelnika je istakla da je čast što se naš grad našao među 15 gradova u Srbiji u kojima se održava Karavan igre, kao i da je organizovanje jedne ovakve manifestacije dokaz da se kultura ne centralizuje već se daje mogućnost i lokalnim samoupravama da svojim građanima omoguće da prisustvuju raznovrsnim programima.

- Karavan igre je projekat Nacionalne fondacije za umetničku igru. Počeo je u septembru, a Kraljevo je sedmi po redu grad u kojem gostujemo. Ovaj projekat ima cilj da aktivira publiku svih generacija i uputi ih u to šta je savremena igra, koliko su važne kreativne industrije, a da s druge strane publika uživa u baletu. U pitanju je interaktivan program, koji uključuje pre svega najmlađe. Ono čemu se posetioci najviše raduju jesu predstave za decu i mlade i gala koncerti na kojima nastupaju prvaci Baleta Narodnog pozorišta Beograda - rekla je Aja Jung.

Direktorka Nacionale fondacije za umetničku igru je naglasila da igra nedostaje u edukaciji i na sceni, kao i da gradovima fale baletske škole koje će praviti kreativniju naciju, manje destruktivnu, koja će kao takva imati saznanja o pokretu i telesnoj i mentalnoj inteligenciji koja se postiže igrom.

Najmlađi su uživali u predstavi „Časovi igre za odrasle i napredne” koreografa Staše Zurovca, a zatim i u predstavi „Mali princ“, koju su izveli učenici škole Nacionalne fondacije za umetničku igru u klasi Ivanke Lukateli.

Poslastica ovog celodnevnog programa je svakako baletski gala koncert. Na sceni u Kraljevu nastupili su prvaci Baleta Narodnog pozorišta Beograda Ana Pavlović i Jovan Veselinović sa učenicima Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru i Baletske škole „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva.

tekst i fotografije: Kulturni centar "Ribnica" Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Fair (day), 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:1 am   |   Sunset: 4:0 pm
85%     3.1 m/s     33.017 bar
Forecast
UTO Low: 0 °C High: 5 °C
SRE Low: -2 °C High: 5 °C
ČET Low: -5 °C High: 3 °C
PET Low: -3 °C High: 1 °C
SUB Low: -1 °C High: 5 °C
NED Low: -4 °C High: 0 °C
PON Low: -5 °C High: 2 °C
UTO Low: -2 °C High: 2 °C
SRE Low: -3 °C High: 4 °C
ČET Low: -2 °C High: 7 °C