Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

2. novembar 2017.

U Kulturnom centru „Evergrin“ u Kraljevu, Poljoprivredno-hemijska škola ''Dr Đorđe Radić'' organizovala je izložbu fotografija kao krunu školskog projekta ''Možemo zajedno'' u saradnji sa Eskumenskom zajednicom iz Novog Sada

Cilj šestomesečnog projekta Poljoprivredno-hemijske škole ''Dr Đorđe Radić'' je širenje interkulturalnih vrednosti. U okviru ovog projekta realizovane su mnoge školske aktivnosti: radionice na temu interkulturalnosti, prihvatanja različitosti, tolerancije, upoznavanja sa drugim kulturama, diskriminacije, kreiranje interkulturalnih nastavnih jedinica, obeležen je  Dan Roma. Oformljen je i vršnjački tim za prevenciju diskriminacije, koji je nakon obuka osmislio i održao brojne radionice ostalim đacima u školi. 

Jedna od aktivnosti na koju su u školi posebno ponosni je forum teatar - interaktivno pozorište učenika. Tema scenarija je diskriminacija Roma u školskom okruženju, i dalje prisutna tabu tema. Forum teatar koji izvode učenici škole na najbolji način pogađa glavni školski problem: kako se povlačimo pred nasilnicima i kako oni kreiraju dominantnu atmosferu siledžijstva u odeljenju.

Izložba fotografija Bojane Minović i Ljubiše Simovića, održana u  klubu „Evergrin“, prikazuje život i kulturu Roma u Kraljevu.

- Ispred učenika, roditelja i brojnih zainteresovanih posetilaca izložbe želeli smo da stavimo fokus na drugačiji pogled na svet sa bogatstvom različitosti svih nas – kaže Aleksandra Jovankin Aleksić, pedagog u ovoj školi.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mostly Cloud (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:57 am   |   Sunset: 5:46 pm
52%     2.2 m/s     33.085 bar
Forecast
PET Low: 7 °C High: 19 °C
SUB Low: 9 °C High: 18 °C
NED Low: 8 °C High: 15 °C
PON Low: 6 °C High: 11 °C
UTO Low: 6 °C High: 13 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 4 °C High: 11 °C
PET Low: 1 °C High: 13 °C
SUB Low: 3 °C High: 16 °C
NED Low: 3 °C High: 15 °C