Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. novembar 2017.

Zbirka poezije kraljevačkog pesnika Srđana Simeunovića Bonaća predstavljena je pred mnogobrojnom publikom u Kulturnom centru u Ribnici, a pesnik se prijateljima posebno zahvalio, jer „bez njih promocija ne bi ni imala smisla“

U programu su, osim autora, učestvovale polaznice glume nezavisne pozorišne trupe Grupa Grupa pod vođstvom Vladana Slavkovića, muzičar Aleksandar Tomović Tomke i Lazar Milovanović, profesor književnosti.

Milovanović je analizirao, kako aktuelnu zbirku pesama, tako i dva prethodna dela ovog autora. Centralne teme Bonaćovog pesništva su teme smrti, čežnje, usamljenosti i, naravno, ljubavi. Ljubavi prema voljenoj osobi, neuzvraćenoj ljubavi, neostvarenoj i nedočekanoj ljubavi koja služi kao polazište za promišljanja o drugim, malopre nabrojanim temama.

 

Ovo je četvrta promocija Simeunovićevih knjiga u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo. Prvi put je promovisana zbirka „Okrnjeni kredenac“ u izdanju Književne omladine Srbije, a gosti su bili Antonije Pušić (Rambo Amadeus) i Dimitrije Jovanović. Druga promocija je takođe održana u Ribnici. U pitanju je knjiga „Liberte“, koju je objavio Kulturni centar u ediciji „Poezija“, a koja je početkom ove godine predstavljena i u Sirči, pesnikovom rodnom kraju.

Tekst i fotografije: Kulturni centar "Ribnica" Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, -1 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:36 am   |   Sunset: 5:53 pm
96%     4.9 m/s     32.780 bar
Forecast
ČET Low: -2 °C High: -1 °C
PET Low: -3 °C High: 0 °C
SUB Low: -3 °C High: 3 °C
NED Low: -5 °C High: 6 °C
PON Low: 1 °C High: 6 °C
UTO Low: 2 °C High: 7 °C
SRE Low: 1 °C High: 12 °C
ČET Low: 3 °C High: 12 °C
PET Low: 4 °C High: 15 °C
SUB Low: 8 °C High: 18 °C