Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. novembar 2017.

Zbirka poezije kraljevačkog pesnika Srđana Simeunovića Bonaća predstavljena je pred mnogobrojnom publikom u Kulturnom centru u Ribnici, a pesnik se prijateljima posebno zahvalio, jer „bez njih promocija ne bi ni imala smisla“

U programu su, osim autora, učestvovale polaznice glume nezavisne pozorišne trupe Grupa Grupa pod vođstvom Vladana Slavkovića, muzičar Aleksandar Tomović Tomke i Lazar Milovanović, profesor književnosti.

Milovanović je analizirao, kako aktuelnu zbirku pesama, tako i dva prethodna dela ovog autora. Centralne teme Bonaćovog pesništva su teme smrti, čežnje, usamljenosti i, naravno, ljubavi. Ljubavi prema voljenoj osobi, neuzvraćenoj ljubavi, neostvarenoj i nedočekanoj ljubavi koja služi kao polazište za promišljanja o drugim, malopre nabrojanim temama.

 

Ovo je četvrta promocija Simeunovićevih knjiga u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo. Prvi put je promovisana zbirka „Okrnjeni kredenac“ u izdanju Književne omladine Srbije, a gosti su bili Antonije Pušić (Rambo Amadeus) i Dimitrije Jovanović. Druga promocija je takođe održana u Ribnici. U pitanju je knjiga „Liberte“, koju je objavio Kulturni centar u ediciji „Poezija“, a koja je početkom ove godine predstavljena i u Sirči, pesnikovom rodnom kraju.

Tekst i fotografije: Kulturni centar "Ribnica" Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Sunny, 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:22 am   |   Sunset: 6:39 pm
72%     3.1 m/s     33.220 bar
Forecast
SRE Low: 10 °C High: 27 °C
ČET Low: 10 °C High: 26 °C
PET Low: 11 °C High: 26 °C
SUB Low: 13 °C High: 28 °C
NED Low: 11 °C High: 21 °C
PON Low: 9 °C High: 25 °C
UTO Low: 9 °C High: 15 °C
SRE Low: 6 °C High: 13 °C
ČET Low: 5 °C High: 14 °C
PET Low: 5 °C High: 20 °C