Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. april 2016.

Prilika da đaci nauče tradicionalne tehnike i veštine oslikavanja uskršnjih jaja, a najbolji radovi će postati deo stalne postavke  

 

Uskršnja radionica u Narodnom muzeju Kraljevo biće organizovana kao trodnevni program, od utorka 19. do četvrtka 21. aprila. Deca će moći da pokažu svoje umeće i kreativnost u tradicionalnom oslikavanju jaja. Učesnici radionice su učenici petog razreda osnovnih škola iz Kraljeva: „IV kraljevački bataljon“, „Svetozar Marković“, „Sveti Sava“ i „Vuk Karadžić“, dok kao gosti učesnicima pomažu Bojan Miljković, ikonopisac i Slađana Miljković, akademski slikar. Na kraju programa biće izabrana najlepše oslikana jaja, koja će biti izložena u stalnoj postavci Narodnog muzeja.

Cilj radionice je da razvije intelektualne i kreativne sposobnosti najmlađih, da ih nauči tradicionalnim tehnikama i veštinama i upozna sa narodnom kulturom i tradicijom.

 

Ovo je četvrta po redu Uskršnja radionica, program koji je 2013. godine započela kustos etnolog Violeta Cvetanoska, autor, a realizuje se u saradnji sa osnovnim školama u Kraljevu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments