Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

19.april 2016.

„Kad se približavam Kraljevu osećam neku drugu mikroklimu, ona je neki drugi sadržaj, sve je drhtavije“

 

Razgovoru o Momčilu Momi Antonoviću i sa Momom Antonovićem održan je u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu, a programu su prisustvovali i slikarevi prijatelji Milan Milojević i Dušan Milovanović. Veče je ispraćeno blagim tonovima gitare i završilo se pesmom „Stani, stani, Ibar vodo“ u izvođenju kraljevačkog pesnika Miloša Milišića.

Moma Antonović veruje u moć sopstvenog - u sliku. Na njegovim slikama se jasno uočava žeđ za slikarstvom. O njegovom talentu pisao je i Borko Gvozdenović, koji je bio sprečen da prisustvuje programu.

„... Slikarstvo je bilo njegov život. Njegov život je bilo slikarstvo. Boje, kičice, štafelaj, ramovi, platno. A tek oko, pa ruka. Zamislite: još nije prekoračio prag akademije za likovne umetnosti, Moma je kao gimnazijalac, imao izložbu „Krovovi Kraljeva“. Kritika je bila jednodušna: sjajno!“- deo je iz beleške Borka Gvozdenovića, koju je u celosti pročitao glumac, Mile Nedeljković.

Kad se bolje zagleda u platno Mome Antonovića jasno se mogu uočiti strast boja i pokreta, ali strast ispraćena iskustvom. Svaka slika za sebe govori o jednom bogastvu vizije, zato je i Momčilo Moma Antonović jedan od naših najpopularnijih slikara. U jednom delu programa slikar je napomenuo da je suština njegovog života Kraljevo.

„Teško je opisati sam doživljaj. Kad krenem iz Beograda i približavam se Kraljevu osećam neku drugu mikroklimu, ona je neki drugi sadršaj, sve je drhtavije“- rekao je za portal Krug Moma Antonović.

Nostalgija za svojim gradom i prijateljima kojih je, kako slikar kaže, sve manje, jasno je uočljiva i prisutna. Posebno je naglasio da ima veliku čast što gostuje u svom gradu, u biblioteci i razgovara sa svojim prijateljima.

„Ovo što sam doživeo u Kraljevu, u biblioteci, nisam doživeo u nekim drugim situacijama. Toplo je, savršeno ćutljivo, dobro razumljivo i lepo rečeno“- poručio je slikar Momčilo Moma Antonović.

 

Nemanja Veljović

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments