Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30. novembar 2017.

U subotu i nedelju članovi ovog KUD-a u Domu vojske Srbije u Kraljevu prirediće dva koncerta kojima, tradicionalno, završavaju uspešnu poslovnu godinu i pripremaju se za 2018. na čijem početku prvi ansambl odlazi na turneju u Australiju

Dvanaest grupa i 23 koreografije namenili su članovi Kulturno-umetničkog društva „Kraljevačka riznica“ za dva koncerta predstojećeg vikenda.U Domu Vojske Srbije u Kraljevu, u subotu, 2. decembra  u 19 časova i 30 minuta i u nedelju, 3. decembra u isto vreme, “Riznica” priređuje tradicionalne završne godišnje koncerte, kojima privodi kraju uspešnu poslovnu godinu, istovremeno se pripremajući za nastupajuću 2018. godinu, jer već krajem januara najbolji ansambl ovog društva putuje za Australiju, na turneju koja će trajati skoro mesec dana.

Tokom dva dana, na dva različita koncerta, predstaviće se škola folklora, dečji ansambli, dve antistres relaks grupe, pripremni i prvog izvođačkog ansambla, a orkestar i spletom narodnih melodija.

Svaku kalendarsku godinu “Kraljevačka riznica”, tradicionalno, još od osnivanja 2009. godine obeležava velikim završnim koncertom, koji predstavlja krunu onoga na čemu su čitave godine vredno radili. Igor Gudić, direktor i umetnički rukovodilac ovog društva kaže da “Kraljevačka riznica” očuvanjem tradicije kroz folklor, pokušava da današnjicu poveže sa onim što je nekada bilo i sa onim što će tek doći.

- Tradicija koju čuvamo je, ustvari, vizija i snaga da stvorimo nešto dobro u vremenu koje obeležavamo svojim postojanjem – kaže Gudić.

Zainteresovani karte mogu da ih nabave u prostorijama društva, a na dan održavanja koncerata i u Domu Vojske Srbije.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
67%     1.8 m/s     33.017 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 8 °C High: 20 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 14 °C
PON Low: 7 °C High: 11 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 2 °C High: 11 °C
PET Low: 2 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 15 °C