Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

21. decembar 2017.

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije saopštila je danas imena dobitnika Vukove nagrade, a među njima je i bivši direktor kraljevačkog Narodnog muzeja, sada muzejski savetnik Dragan Drašković

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije 54. put dodeljuje Vukovu nagradu za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru. One će dobitnicima biti uručene početkom februara 2018.

Vukova nagrada za 2017. godinu pripala je muzejskom savetniku Draganu Draškoviću (Kraljevo), slikaru Draganu Bartuli iz Loznice, privredniku i meceni kulture Branislavu Baćoviću (Beograd), direktoru Narodnog muzeja u Užicu Nikoli Gogiću i Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

Dobitnici Izuzetne Vukove nagrade za 2017. su Bogoslovija Svetog Kirila i Metodija (Prizren), Galerija Matice srpske (Novi Sad) i operska diva Milka Stojanović, saopštila je Kulturno-prosvetna zajednica Srbije.

Žiri je radio u sastavu: kompozitor prof. Svetislav Božić (predsednik), akademski slikar prof. Momčilo Antonović, književnik prof. Milovan Vitezović, istoričar dr Žarko Dimić, frulaš Bora Dugić, dramska umetnica Rada Đuričin, književnik i književni prevodilac prof. Dragan Mraović i književnik Selimir Radulović.

 

.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Simo

  Gost - Simo

  Molim da se ne vređa doktor ekonomskih nauka Erac.
  • Ime: Simo
 • Gost - Sofronije

  Gost - Sofronije

  A u Kraljevu nije dobra za direktora Muzeja kome je posvetio ceo život i uspešno ga vodio dve decenije dovevši ga u rang nacionalne institucije.Kraljevo i jeste zaslužilo da ga vode ablete poput Erca i njemu sličnih.
  • Ime: Sofronije

Vreme

Kraljevo Serbia Clear (night), 10 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:22 am   |   Sunset: 6:39 pm
100%     1.8 m/s     33.187 bar
Forecast
SRE Low: 10 °C High: 27 °C
ČET Low: 10 °C High: 26 °C
PET Low: 11 °C High: 26 °C
SUB Low: 13 °C High: 28 °C
NED Low: 11 °C High: 21 °C
PON Low: 9 °C High: 25 °C
UTO Low: 9 °C High: 15 °C
SRE Low: 6 °C High: 13 °C
ČET Low: 5 °C High: 14 °C
PET Low: 5 °C High: 20 °C