Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

21. decembar 2017.

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije saopštila je danas imena dobitnika Vukove nagrade, a među njima je i bivši direktor kraljevačkog Narodnog muzeja, sada muzejski savetnik Dragan Drašković

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije 54. put dodeljuje Vukovu nagradu za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru. One će dobitnicima biti uručene početkom februara 2018.

Vukova nagrada za 2017. godinu pripala je muzejskom savetniku Draganu Draškoviću (Kraljevo), slikaru Draganu Bartuli iz Loznice, privredniku i meceni kulture Branislavu Baćoviću (Beograd), direktoru Narodnog muzeja u Užicu Nikoli Gogiću i Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

Dobitnici Izuzetne Vukove nagrade za 2017. su Bogoslovija Svetog Kirila i Metodija (Prizren), Galerija Matice srpske (Novi Sad) i operska diva Milka Stojanović, saopštila je Kulturno-prosvetna zajednica Srbije.

Žiri je radio u sastavu: kompozitor prof. Svetislav Božić (predsednik), akademski slikar prof. Momčilo Antonović, književnik prof. Milovan Vitezović, istoričar dr Žarko Dimić, frulaš Bora Dugić, dramska umetnica Rada Đuričin, književnik i književni prevodilac prof. Dragan Mraović i književnik Selimir Radulović.

 

.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Simo

  Gost - Simo

  Molim da se ne vređa doktor ekonomskih nauka Erac.
  • Ime: Simo
 • Gost - Sofronije

  Gost - Sofronije

  A u Kraljevu nije dobra za direktora Muzeja kome je posvetio ceo život i uspešno ga vodio dve decenije dovevši ga u rang nacionalne institucije.Kraljevo i jeste zaslužilo da ga vode ablete poput Erca i njemu sličnih.
  • Ime: Sofronije

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
98%     2.7 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C