Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

27. januar 2018.

U Crkvi Svetog Jovana Krstitelja u Ratini, danas su školska i deca iz vrtića, njihovi roditelji, nastavnici i vaspitači, na prigodan način, u čast prvog arhiepiskopa, obeležili školsku slavu

Proslava Svetog Save prvog srpskog arhiepiskopa u Ratini započela je Svetom Liturgijom u Crkvi Svetog Jovana Krstitelja. U svetom hramu bilo je mnogo školske dece, kao i dece iz vrtića, koja su molitveno prisustvovali liturgiji, zajedno sa svojim roditeljima, nastavnicima i vaspitačicama. Najveći deo je pristupio svetoj tajni pričešća. Nakon liturgije, deca su sa svojim protom i nastavnicima uzneli molitve i prerezali slavski kolač u čast prvog srpskog  prosvetitelja i učitelja.

Sa svojom nastavnicom srpskog jezika Mirjanom Obrenović, kao i vaspitačicama Jelenom Vučinić i Anom Aleksić, deca su u crkvi izvela prigodan svetosavski kulturno umetnički program. Otac Dragan je u svojoj besedi čestitao slavu deci, kao i čitavom srpskom rodu naglasivši značaj praznovanja Svetog Save za nas Srbe.

Slavlje nastavljeno u osnovnoj školi „Dositej Obradović“, takođe rezanjem slavskog kolača. Direktorka škole Jelena Dragović je pozdravila sve prisutne i zaželela učenicima da budu dobri i marljivi đaci, a zaposlenima da budu uspešni u svom daljem radu. Potom je usledila dodela svetosavskih nagrada najboljim učenicima škole, posle čega je priređen prigodni svetosavski kulturno-umetnički program.

 

Tripo Spahić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Fair (day), 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:44 am   |   Sunset: 7:37 pm
94%     1.8 m/s     33.017 bar
Forecast
PET Low: 13 °C High: 28 °C
SUB Low: 17 °C High: 30 °C
NED Low: 18 °C High: 28 °C
PON Low: 17 °C High: 30 °C
UTO Low: 18 °C High: 28 °C
SRE Low: 17 °C High: 29 °C
ČET Low: 16 °C High: 29 °C
PET Low: 15 °C High: 29 °C
SUB Low: 16 °C High: 29 °C
NED Low: 15 °C High: 28 °C