Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. januar 2018.

I najnoviji broj kraljevačkog časopisu za književnost i kulturu čiji je prvi broj izašao u septembru 2015. godine, pored domaćih autora donosi tekstove pesnika, prozaista i kritičara iz Srbije i regiona

U Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani” Kraljevo predstavljen je najnoviji broj časopisa Sizif. Reč je o kraljevačkom časopisu za književnost i kulturu čiji je prvi broj izašao u septembru 2015. godine, a koji pored domaćih autora objavljuje tekstove pesnika, prozaista i kritičara iz Srbije i regiona. Izdavač časopisa i glavni i odgovorni urednik je Nebojša Pandrc iz Žiče.

Iz sadržaja aktuelnog dvobroja (br. 11–12) izdvajaju se pesnički tekstovi Ivana Novčića, Aleksandra Marića i Zorana Nedeljkovića, eseji Dražena Pekušića o Ničeovom natčoveku, Ivane Spasojević o Hermanu Heseu, kao i analiza romana Ana Karenjina, autorke Marije Stojičić Mitić. O aktuelnim filmovima i serijama pišu Dragi Ivić i Nikola Jović, a objavljeni su i intervjui sa Draganom Mirkovićem, vlasnikom Kulturnog centra „Evergrin“, kao i sa Vladimirom Radovanovićem, osnivačem internacionalnog „Kraljevskog filmskog festivala“, na kojem se već pet godina prikazuju odabrani kratki filmovi autora iz čitavog sveta.

 

Na promociji su, na poziv organizatora, tekstove interpretirali pesnik Željko Medić i romanopisac Boris Nad, stalni saradnici Sizifa iz Beograda. 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Kami

    Gost - Kami

    Čitao sam "Sizif", bar one brojeve koji su do mene došli... Lepo je i za svaku pohvalu što je u biblioteci konačno počeo da se promoviše lokalni književni amaterizam, a ne samo književne veličine. Ove devojke i momci možda nisu toliko uspešni i poznati, ali su naši, a to je najbitnije. Čestitke novom direktoru na promeni kursa, vreme je da biblioteku "okupiraju" naši, lokalni pisci.
    • Ime: Kami

Vreme

Kraljevo Serbia Mostly Cloud (day), -5 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:6 am   |   Sunset: 4:2 pm
93%     1.8 m/s     33.153 bar
Forecast
PON Low: -13 °C High: -2 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -9 °C High: -1 °C
PET Low: -5 °C High: 2 °C
SUB Low: -2 °C High: 2 °C
NED Low: 0 °C High: 4 °C
PON Low: -1 °C High: 4 °C
UTO Low: 0 °C High: 5 °C
SRE Low: 0 °C High: 2 °C