Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. mart 2018.

Nova knjiga autorke Jasmine Ane Rakitić, koja je u Kraljevu provela mladost, govori o problemima današnjice: kriminalu, odsustvu morala, a glavna junakinja, pisac i supruga uglednog advokata, zaljubljuje se u mafijaškog šefa

U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo, sinoć je u Svečanoj sali Gradske uprave održana promocija novog romana Jasmine Ane Rakitić.

Roman „Smelost“ otvara mnoga aktuelna pitanja društva u kome živimo: kriminal, tabloidizaciju, odsustvo morala. U svet ubistava i blaziranog beogradskog visokog društva, autorka vešto uvodi fatalnu ljubavnu priču - glavna junakinja, pisac i supruga uglednog advokata, zaljubljuje se u mafijaškog šefa.

O knjizi je govorila Dragana Tipsarević, bibliotekar savetnik u penziji, dok je odlomke čitala glumica Biljana Talić. Za muzički deo programa bio je zadužen Željko Damjanović, koji je prisutnim damama poželo srećan 8. mart uz pesmu i gitaru.

Ovaj roman se pojavio neposredno pred Sajam knjiga i već tri meseca je u sedištu medijske pažnje. Pripovedački tok je zanimljiv i jednostavan. Čitalac lako ulazi u svet koji je svuda oko nas, prepun izazova, posrnuća, lažnih vrednosti i dvostrukih aršina.

Autobiografski nanos je nesumnjivo prisutan. Ana je pisac, upoznata sa svetom advokature, medijski poznata. Ali, više i značajnije od toga je i ovde prisutni stalni lajt motiv svih njenih junakinja – živeti život punim plućima, biti u srcu oluje, proživeti sve, ne propustiti ništa, ma koliko koštalo“, rekla je Dragana Tipsarević.

Autorka romana se zahvalila prisutnima uz reči da joj je Kraljevo u srcu i da je za taj grad vežu posebne emocije.

Kako vreme prolazi sve više se vezujem za ovaj grad. Fali mi Kraljevo, fali mi Ibar... Ono što bih želela da se zapitate čitajući ovaj roman, jeste da li se smelost u životu isplati. Ja mislim da je odgovor da se svaka hrabrost isplati, ma kolika cena bila.“

Veče je završeno uz stihove pesme dr Gordane Stojković.

izvor: Kulturni centar "Ribnica" Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
100%     4.9 m/s     32.983 bar
Forecast
PET Low: 0 °C High: 1 °C
SUB Low: 0 °C High: 1 °C
NED Low: -4 °C High: 1 °C
PON Low: -8 °C High: -2 °C
UTO Low: -2 °C High: 0 °C
SRE Low: -3 °C High: 0 °C
ČET Low: -6 °C High: 0 °C
PET Low: -6 °C High: -2 °C
SUB Low: -6 °C High: 0 °C
NED Low: -6 °C High: 0 °C