Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. mart 2018.

Programom posvećenim sabornim danima kralja Stefana Prvovenčanog, troje Kraljevčana, priredilo je u biblioteci u Topoli lep istorijsko muzičko-književni događaj

U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Topoli Kraljevčani  su na kraju prošle sedmice priredili predavanje o krunisanju i sabornim danima Stefana Prvovenčanog. U prvom delu programa je učestvovala Jadranka Jagličić, profesorka muzičke škole iz Kraljeva, koja je oduševila prisutne otpevavši nekoliko pesama, autora Miloja Radovića, o Kosovu i Metohiji.

Miloje Radović, pesnik i biblikotekar iz Kraljeva, predstavio je knjigu dr Dragoljuba Danilovića „Manastir Žiča, centar Arhiepiskopije, eparhije i sabora u srednjem veku“, koju je  2017.godine objavio Istorijski arhiv iz Kraljeva.

U završnici ove večeri, autor knjige i profesor u kraljevačkoj Gimnaziji, dr Dragoljub Danilović održao je predavanje o sabornim danima kralja Stefana Prvovenčanog. Program u topolskoj biblioteci je bio vrlo dobro posećen, a zainteresovani slušaoci su na kraju postavljali pitanja gostima iz Kraljeva.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments