Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

21. april 2018.

Podsećanje na reči i dela Jovana Jovanovića Zmaja, Stojana Novakovića, Đure Daničića, Janka Veselinovića, Milice Stojadinović Srpkinje, Vuka Stefanovića Karadžića pravi je način da se u kraljevačkoj biblioteci obeleži Svetski dan knjige.

 

Jedan od najvrednijih delova dragocene zbirke arhivske građe koja se nalazi u zaostavštini Joce Vujića pri Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković” u Beogradu jesu pisma srpskih književnika iz devetnaestog i sa početka dvadesetog stoleća. Tatjana Stanisavljević Brzulović i Vasilije Milnović su, strogo poštujući arhivističke standarde, učinili dostupnim širem krugu čitalaca neka od najvrednijih i najzanimljivijih od tih pisama. Podsećanje na reči i dela Jovana Jovanovića Zmaja, Stojana Novakovića, Đure Daničića, Sime Matavulja, Janka Veselinovića, Milice Stojadinović Srpkinje, Vuka Stefanovića Karadžića svakako je pravi način da se u kraljevačkoj biblioteci obeleži Svetski dan knjige.

Dr Tatjana Brzulović Stanisavljević je doktor filoloških nauka, zaposlena u niverzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković” u Beogradu. Koordinator je projekta Istraživanje, zaštita i promocija arhivske građe na ćiriličnom pismu kroz prepisku književnika 19. i 20. veka.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 22 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:44 am   |   Sunset: 7:37 pm
79%     1.8 m/s     33.051 bar
Forecast
PET Low: 13 °C High: 28 °C
SUB Low: 17 °C High: 30 °C
NED Low: 18 °C High: 28 °C
PON Low: 17 °C High: 30 °C
UTO Low: 18 °C High: 28 °C
SRE Low: 17 °C High: 29 °C
ČET Low: 16 °C High: 29 °C
PET Low: 15 °C High: 29 °C
SUB Low: 16 °C High: 29 °C
NED Low: 15 °C High: 28 °C