Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. april 2018.

“Nije stvar u tome koliko knjiga košta; stvar je u tome koliko tebe košta da je ne pročitaš”, možda jeste prava poruka koju bi nam, da mogu da govore, knjige same poručile 23. aprila – dana koji im je u čitavom svetu posvećen

«Tri dana nemoj čitati knjige i tvoje će reči izgubiti lepotu». Strahuje li ko još od nas od pouke ove kineske poslovice? Međunarodni dan knjige, 23. april, obeležava se širom sveta na različite načine. U Kraljevu se bibliotekari i pisci trude da svake godine to učine na zanimljiv, kreativan i edukativan način, pa su ove godine osmislili – književnu slagalicu, nalik onoj iz popularnog televizijskog kviza “Slagalica”

- U pitanju je igra asocijacija, gde je sadržaj sačinjen od motiva iz književnosti. Deca i odrasli pogađali su naslove književnih dela ili imena poznatih svetskih i domaćih autora. Za to su dobijali nagrade u viu knjiga I besplatnog učlanjenja u biblioteku – rekao je za portal Krug pesnik za decu Dejan Aleksić, koji se potrudio da naše najmlađe sugrađane oslobodi straha i motiviše ih da učestvuju u nagradnoj igri koja ih podseća da je knjiga jedinstvena, prenosiva magija.

Interesovanje takmičara poraslo je kada su se sklonile medijske ekipe, jer kamere malo ko voli, u strahu da ne uradi ili kaže nešto pogrešno.

Tokom susreta predstavnika Narodne biblioteke “Stefan Prvovenčani” sa čitaocima ispred zgrade Skupštine Grada na kraljevačkom Trgu Jovana Sarića, knjiga je bila u centru pažnje, onako kako to zaslužuje i svakog drugog dana, a ne samo tog jedinog dana u godini, kada joj je kalendar svetskih događaja i zvanično posvećen.

Književnost otkriva ono što stvarnost skriva, setite se ove mudre misli kad sledeći put budete odabrali da gledate televiziju, umesto da pročitate knjigu. Jer, oni koji su to upređivali odavno znaju da se “više vrednih ideja može naći u najmanjoj knjižari, nego u čitavoj istoriji televizije”. Mislite o tome.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments