Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30. april 2018.

Bojana i Nikola Peković sa svojom grupom „Umetnička porodica“ i brojnim gostima, pripremaju koncert na Kolarcu za 10. maj, a Kraljevčani koji među prvima budu kupili karte imaće, o trošku Gradske uprave, obezbeđen prevoz

Tri godine posle veikog spektakla u beogradskom Save centru, Kraljevčani, talentovani sestra i brat, Bojana i Nikola Peković, pripremaju za 10. maj novi umetnički događaj za građane prestonice, ali i za sve zainteresovane Kraljevčane na sceni Kolarčeve zadužbine. Njihova muzika predstavlja redak spoj tradicije i klasike.

- Izvodićemo numere sa našeg CD-a „Nebesko je uvek i doveka“, a neke numere izvešćemo premijerno. Obećavamo dobru energiju, prolazak kroz dobre emocije, počev od podsećanja na tugu, patnju i bol iz naše prošlosti, sve do osvešćivanja sadašnjosti i nade u budućnost, radost i osmehe. Radujemo se koncertu i čekamo vas – poručila je sugrađanima mlada guslarka Bojana Peković.

Njen brat najavio je da će njihov gost, kao i pre tri godine, kada je svojom besedom otvorio koncert u Sava centru, biti pesnik Matija Bećković.

- Prvi put zajedno će nastupiti kraljevački harmonikaši – solisti na harmonici: Aleksandar Sofronijević, Vlada Panović, Miša Mijatović, Novica Negovanović i moja malenkost. Svi smo iz istog grada i svi sviramo harmoniku, pa će biti pravo zadovoljstvo videti tu sjajnu petorku na sceni Kolarca. To će, na neki način, biti stvaranje istorije i koncert koji pomera granice – najavio je Nikola Peković, izrazivši nadu da će takvih događaja i možda novih zajedničkih kompozicija – biti i u budućnosti.

Predviđeno je da ostali izvođači u spletu narodnih melodija sviraju izvorne narodne pesme, dok će te iste pesme Bojana na guslama i Nikola na harmonici obraditi kroz klasičnu muziku.

Predviđena su i druga lepa iznenađenja za gledaoce koncerta, a Sreten Jovanović, pomočnik gradonačelnika za kulturne manifestacije i saradnju sa bratskim gradovima izneo je podatak da je, praktično, dogovoreno da grad Kraljevo obezbedi prevoz autobusom za Kraljevčane zainteresovane da gledaju i slušaju koncert mladih Pekovića na Kolarcu.

- Bojana i Nikola zavređuju svojim talentom posebnu pažnju i podršku, pa se nekada valja pitati da li su njih dvoje šoznati po Kraljevu, ili je Kraljevo poznato po Bojani i Nikoli Pekoviću – smatra Jovanović.

Karte za koncert koji 10. maja na sceni Kolarćeve zadužbine počinje u 21.00, koštaju od 800 do 1.500 dinara, zainteresovani mogu da ih kupe informišući se na 065 291 12 69 ili u Beogradu na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Pitanje

    Gost - Pitanje

    Interesuje me da li su i Drustvo guslara Zica i njegov predsednik Radovan Pekovic dobili koji dinar od Grada na konkursu? Jer ovo drustvo se iskljucivo bavi promocijom Bojane i Nikole Pekovica, pa se nekako uklapa u obrazac.
    • Ime: Pitanje

Vreme

Kraljevo Serbia Clear (night), 8 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
74%     1.8 m/s     33.119 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 7 °C High: 21 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 16 °C
PON Low: 5 °C High: 11 °C
UTO Low: 3 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 15 °C
ČET Low: 7 °C High: 15 °C
PET Low: 2 °C High: 15 °C
SUB Low: 2 °C High: 15 °C