Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. maj 2018.

Kraljevačko pozorište poklanja publici u utorak 8. maja predstavu „Play Andrić ili ljudu o kojima se ne može mnogo kazati“, a zainteresovani mogu da preuzmu besplatne karte na biletarnici pozorišta popodne radnim danima

U utorak 8. maja u u 20 časova, Kraljevačko pozoriše pokloniće publici predstavu  sa svog redovnog repertoara. Predstava „Play Andrić ili ljudu o kojima se ne može mnogo kazati“ rađena je na osnovu pripovedaka i inserata iz romana Travnička hronika. Rediteljka Mia Knežević upustila se u avanturu da dela nobelovca Andirća prevede na jezik pozorišta, a da mu pritom ne oduzme ništa od bogatstva jezika, od reči i naracije.

Na osnovu reakcije publike, mlada rediteljka je u tome uspela.

Ansambl čine Predrag Pavlović, Kristina Jevtović, Zoran Cerovina, Gorica Dinuloivić, Dušan Vukašinović (kao gost)., Biljana Talić, Uglješa Spasojević (kao gost), Svetlana Milenković i perkusionista Mihajlo Jerotijević. uspeo je da izatka predstavu koja je, čini  se, kvalitativni iskorak u ovdašnjem teatru. Predstava je dobila nagradu krititike Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić, a u okviru obeležavanja 125 godina od rođenja Ive Andrića izvedena je i na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Predstava traje 120 minuta, nema pauzu, a besplatne ulaznice publika može preuzeti na blagajni pozorišta svakog radnog dana od 14 do 20 časova.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 22 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:44 am   |   Sunset: 7:37 pm
79%     1.8 m/s     33.051 bar
Forecast
PET Low: 13 °C High: 28 °C
SUB Low: 17 °C High: 30 °C
NED Low: 18 °C High: 28 °C
PON Low: 17 °C High: 30 °C
UTO Low: 18 °C High: 28 °C
SRE Low: 17 °C High: 29 °C
ČET Low: 16 °C High: 29 °C
PET Low: 15 °C High: 29 °C
SUB Low: 16 °C High: 29 °C
NED Low: 15 °C High: 28 °C