Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

5. maj 2018.

U prepunoj dvorani "Dorćol platza", kraljevačka pozorišna trupa dobila je ovacije za predstavu "Dragi tata", a ceo prihod od sinoćnje predstave biće iskorišćen za deo troškova ovogodišnjeg, petog po redu Festivala A.N.F.I.TEATAR

„Dragi tata“ je potresna, dirljiva i, na momente teška priča kraljevačke pozorišne trupe „Grupa grupa“, koja govori o odrastanju u Srbiji, o odrastanju u društvu koje nema volje ni snage za sebe, a tek nema za svoje potomke. Sinoć je predstava, rađena po tekstu Minje Bogavac i u režiiji Vladana Slavkovića, izvedena u prepunoj dvorani "Dorćol platza" u Beogradu.

- Ova brutalna i istinita predstava u izvođenju mladog i snažnog ansambla, sinoć je udarila u temelje naših predrasuda o sopstvenoj deci i našoj veri da će "neko drugi" spasiti svet – kaže Vladan Slavković.

On pojašnjava da glavni lik, "Mali", u izvođenju svemoguće glumice Nevene Nerandžić, vodi publiku kroz predstavu života u Srbiji u kojoj caruju nemaština i kriminal, u kojoj postoji iskra nade koju je teško, ali i ne nemoguće pronaći.

- Iskrene reakcije publike, uz puno suza i teskobom u stomaku, kazale su sve o kvalitetu predstave  - ističe reditelj predstave.

U video-klipu ispod pogledajte atmosferu na kraju predstave:

Tekst je nastao kroz svedočanstva polaznika popravnih domova u Srbiji. Namera Slavkovića je, kaže, bila da "...gurne prst u oko društvu koje se olako odriče svoje dece“.

- Neko to radi upravo uz opravdanje da nema vremena za njih jer, eto, mora da "radi". U tom međuvremenu gubimo sopstvenu decu. Gubimo sebe - smatra Slavkovic.

U Kraljevu ovu predstavu ekipa izvodi u "malom dvorištu" škole "IV kraljevački bataljon", sa namerom da se suprostavi svakodnevici tog dvorišta u kojem se okuplja naša mladost, baš iz namere da umetnost suprostavi licemernom delu naše realnosti koji se stvarno odigrava u tom dvorištu.

Ceo prihod od sinoćnje predstave biće iskorišćen za deo troškova ovogodišnjeg, petog po redu Festivala A.N.F.I.TEATAR koji tradicionalno, početkom jula svake godine organizuje GRUPA GRUPA.

fotografije: Tanja Valič

Prenosimo neke od utisaka gledalaca,  objavljenih na društvenim mrežama:

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments