Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. maj 2018.

Monografija posvećena srpskoj svetinji, delo dr Dragoljuba Danilovića, koju je prošle godine objavio kraljevački Istorijski arhiv, predstavljena je u Beogradu i Lazarevcu

Na drugi dan silaska Svetog Duha na apostole (Trojice), u Biblioteci grada Beograda i u Lazarevcu predstavljena je monografija dr Dragoljuba Danilovića „Manastir Žiča, centar Arhiepiskopije, eparhije i sabora u srednjem veku“.

Knjiga je najpre, u popodnevnim satima predstavljena u Rimskoj dvorani Gradske biblioteke Beograda. U prvom delu programa je učestvovala Jadranka Jagličić, profesorka muzičke škole iz Kraljeva, koja je vrlo emotivno  i nadahnuto pevala nekoliko pesama, autora Miloja Radovića, o Kosovu i Metohiji. Potom je govorio Miloje Radović, pesnik i biblikotekar iz Kraljeva, predstavljajući ovu monografiju, koju je 2017.godine objavio Istorijski Arhiv iz Kraljeva. Konačno, i profesor Danilović je održao predavanje o manastiru Žiči i srpskoj srednjovekovnoj državi. Ovaj program je bio solidno posećen, a zainteresovani slušaoci su na kraju postavljali  pitanja gostima iz Kraljeva.

Uveče istog dana, u lazarevačkoj biblioteci „Dimitrije Tucović“ predstavljena je knjiga o manastiru Žiči, a nastupili su, kao i u Beogradu Jadranka Jagličić, Miloje Radović i autor monografije Dragoljub Danilović. Ova promocija je bila odlično posećena. Interpretacija pesama Miloja Radovića u izvođenju  profesorke Jagličić bila je izvanredna, a posle predavanja dr Dragoljuba Danilovića slušaoci su postavljali vrlo zanimljiva pitanja.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Bako

    Gost - Bako

    Mogu misliti, dva jarana po čašici troše novac građana putujući po promocijama na koje dođe jednocifren broj ljudi
    • Ime: Bako

Vreme

Kraljevo Serbia Fair (night), 1 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:35 am   |   Sunset: 4:10 pm
76%     2.7 m/s     33.390 bar
Forecast
SUB Low: -1 °C High: 7 °C
NED Low: -1 °C High: 6 °C
PON Low: 0 °C High: 3 °C
UTO Low: -2 °C High: 6 °C
SRE Low: 1 °C High: 9 °C
ČET Low: 1 °C High: 8 °C
PET Low: 1 °C High: 7 °C
SUB Low: 1 °C High: 9 °C
NED Low: 1 °C High: 10 °C
PON Low: 2 °C High: 9 °C