Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. maj 2018.

Monografija posvećena srpskoj svetinji, delo dr Dragoljuba Danilovića, koju je prošle godine objavio kraljevački Istorijski arhiv, predstavljena je u Beogradu i Lazarevcu

Na drugi dan silaska Svetog Duha na apostole (Trojice), u Biblioteci grada Beograda i u Lazarevcu predstavljena je monografija dr Dragoljuba Danilovića „Manastir Žiča, centar Arhiepiskopije, eparhije i sabora u srednjem veku“.

Knjiga je najpre, u popodnevnim satima predstavljena u Rimskoj dvorani Gradske biblioteke Beograda. U prvom delu programa je učestvovala Jadranka Jagličić, profesorka muzičke škole iz Kraljeva, koja je vrlo emotivno  i nadahnuto pevala nekoliko pesama, autora Miloja Radovića, o Kosovu i Metohiji. Potom je govorio Miloje Radović, pesnik i biblikotekar iz Kraljeva, predstavljajući ovu monografiju, koju je 2017.godine objavio Istorijski Arhiv iz Kraljeva. Konačno, i profesor Danilović je održao predavanje o manastiru Žiči i srpskoj srednjovekovnoj državi. Ovaj program je bio solidno posećen, a zainteresovani slušaoci su na kraju postavljali  pitanja gostima iz Kraljeva.

Uveče istog dana, u lazarevačkoj biblioteci „Dimitrije Tucović“ predstavljena je knjiga o manastiru Žiči, a nastupili su, kao i u Beogradu Jadranka Jagličić, Miloje Radović i autor monografije Dragoljub Danilović. Ova promocija je bila odlično posećena. Interpretacija pesama Miloja Radovića u izvođenju  profesorke Jagličić bila je izvanredna, a posle predavanja dr Dragoljuba Danilovića slušaoci su postavljali vrlo zanimljiva pitanja.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Bako

    Gost - Bako

    Mogu misliti, dva jarana po čašici troše novac građana putujući po promocijama na koje dođe jednocifren broj ljudi
    • Ime: Bako