Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. maj 2018.

Program počinje u subotu 2. juna koncertom klasične muzike u svečanoj sali Gradske uprave, kada će nastupiti „Monteverde ensemble“ iz Zelene Gore, festival se završava 8. juna, a svi programi su besplatni

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo i ove godine organizuje Festival umetnosti „Maglič“, koji će trajati od 2. do 8. juna Program počinje u subotu u 18 časova koncertom klasične muzike u Svečanoj sali Gradske uprave. Nastupiće Monteverde ensemble iz Zelene Gore koji čine profesionalni poljski muzičari. Na repertoaru će biti dela poljskih kompozitora.

Po završetku ovog koncerta, u Kraljevačkom pozorištu u 20 časova i 30 minuta počinje koncert gudačkog kvarteta The Gents, čiji je osnivač Kraljevčanin Milan Jović. Kvartet na repertoaru ima hitove renomiranih svetskih izvođača poput Tine Tarner, Šade, Erika Kleptona, Stinga, grupa  Red Hot Chili Pepers, Linkin park, Simply Red, ACDC...

U nedelju, 3. juna u 20 časova, u Kraljevačkom pozorištu održaće se koncert benda Kepa & Free Spirits. Ovaj bend nastavlja tradiciju proslavljene kultne grupe Smak izvodeći  legendarne hitove u novim i modernim aranžmanima.

Od 4. do 8. juna, sa početkom u 20 časova, u dvorištu Francuske kuće biće prikazana tri dokumantarna i dva igrana filma sa festivala Slobodna zona.

Letnji bioskop otvara dokumentarni film Dan oslobođenja, koji govori o nastupu grupe Lajbah u Severnoj Koreji. U utorak je na programu dokumentarac Čavela, koji pruža gledaocima nadahnjujuće i intelektualno izazovno putovanje kroz život umetnice Čavele Vargas.

U sredu, 6. juna u 20 časova, biće prikazan igrani film Ćambra, koji nas vodi kroz život četrnaestogodišnjeg dečaka u maloj rumunskoj zajednici u Kambriji. Sledećeg dana na programu je film Crveni pas: pravi plavi o dečaku koji na dedinoj farmi u Australiji pronalazi avanturu i prijateljstvo sa starim olinjalim psom, koji će mu zauvek promeniti život.

Poslednji film, kojim se ujedno i završava festival 8. juna, je dokumentarac 500 godina. Film 500 godina rađen je iz perspektive većinske starosedelačke populacije Maja i bavi se univerzalnim temama pravde, rasizma, moći i korupcije i teškoćama s kojima se borba za pravdu suočava u Gvatemali.

Svi programi su besplatni za posetioce, ali s obzirom na to da je broj mesta u pozorištu ograničen, besplatne ulaznice za koncerte koji se održavaju u Kraljevačkom pozorištu, mogu se preuzeti na biletarnici radnim danima  od 14 do 20 časova.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments