Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. jun 2018.

Od ponedeljka 4. do subote 9. juna biće održan 11. festival „Leto kod Abraševića“, koji ovaj KUD tradicionalno priređuje zajedno sa gostima iz inostranstva; publici će se prvi put predstaviti etno grupa i omladinski hor „Abraševića“

KUD „Abrašević“ Kraljevo ove godine organizuje 11. po redu festival „Leto kod Abraševića“.

- Kao i svake godine, u „Abrašević“ leto ranije stiže, i to kroz šestodnevni festival na kojem će se prikazati sve sekcije KUD „Abrašević“, kao i mnogobrojni gosti. Na festivalu će se prvi put predstaviti etno grupa i omladinski hor „Abraševića“ zbog kojeg će Kraljevo biti prestonica kulture u regionu u narednim danima – kaže Uroš Baltić, prvi čovek krajevačkog „Abraševića“.

Festival će i ove godine imati međunarodni karakter (ima učesnika iz ex YU zemalja), a gosti kraljevačkog „Abraševića“ biće članovi KUD „Zahumlje“ iz Crne Gore, FS „Dragatuš“ iz Slovenije i Centar za etnologiju „Aleksandar Turundžev“ iz Makedonije. Od domaćih ansambala nastupiće  članovi KUD „Izvor“ iz Nakova, KUD „Abrašević“ iz Niša i folklorni ansambl „Remesilana“ iz Bele Palanke. Svi programi su besplatni, a u slučaju kiše programi će se održavati u sali Doma vojske u Kraljevu.

Evo i kompletnog programa manifestacije „Leto kod Abraševića“

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments