Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. jun 2018.

Manifestacija, 11. po redu i ove godine je počela pre kalendarskog leta, pa je sinoć bilo vrlo živo ispred prostorija najstarijeg kulturno-umetničkog društva; nije bilo kiše koje su se organizatori plašili, ali jeste publike, koju čeka još lepih programa

Svake godine publika početkom juna sa radošću čeka ovu manifestaciju i izvođače nagrađuje aplauzima. Uz veterane folklora, muških i ženskih pevačkih grupa “Abraševića”, nastuple su i članice pevačke grupe iz Nakova (selo kraj Kikinde), čiji je rukovodilac poreklom iz Kraljeva. Sa ovom grupom uspostavljena je saradnja, pa će i “Abrašević” uskoro u uzvratnu posetu u Nakovo na takmičenje pevačkih grupa.

- Manifestacija nije reklamnog karaktera, ali za nas je sjajna reklama. Na ovaj način pokazujemo sugrađanima šta smo radili tokom godine, pa se u okviru «Leta kod Abraševića» predstavljaju sve naše sekcije. Ove godine prvi put imamo nastupe tri hora: osim dečjeg i starijeg mešovitog, sada imamo i omladinski hor koji će se u četvrtak, 7. juna u 20 časova predstaviti u punom sastavu. U pitanju je mali jubilej – 10 godina od ponovnog osnivanja tog hora. Takođe, osnovali smo i etno-grupu koja će na ovoj manifestaciji imati svoj prvi nastup. Etno-grupu čine mlađe devojke i članovi orkestra koji sviraju na starim, tradicionalnim instrumentima – kaže Uroš Baltić, predsednik Upravnog odbora kraljevačkog “Abraševića”.

Programi su zanimljivi svake večeri, kažu u «Abraševiću», najavljujući već za večeras (utorak, 5. jun) kada je na programu dramsko veče dve predstave za decu i jednu za odrasle pod nazivom «Nedostajem sama sebi». Dečje predstave su premijere, a predstava «Nedostajem sama sebi» otpočela je svoj pozorišni život nedavno i reakcije publike su više nego pozitivne.

- Sutra (sreda 6. jun) veče je rezervisano za Plesni klub spektar i moderni balet. Petak je svake godine dan dečjeg folklora, a za tu priliku, na koncert na kojem će nastupiti pet dečjih grupa «Abraševića» stižu gosti iz bivših jugoslovenskih republika stižu ansamli sa kojima kraljevački KUD nije do sada sarađivao. Nadam se da ćemo ih lepo ugostiti, oni dolaze u četvrtak uveče i boraviće u Kraljevu do nedelje. Naši gosti iz Bitolja (Makedonija), Nikšića (Crna Gora) i iz jednog slovenačkog gradića imaće priliku da obiđu manastire Studenicu, Žiču, srednjovekovno utvrđenje Maglič, Vrnjačku Banju. Nastupiće i vokalne solistkinje koje su V i VI razred – pojašnjava Baltić.

On za subotu, 9. jun, najavljuje nastupe najboljeg ansambla kraljevačkog i «Abraševića» iz Niša, kao i folklornog ansambla «Remesiana» iz Bele Palanke.

foto: Dejan Milošević

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments