Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. jun 2018.

Ocenjivačka komisija Republičkog takmičenja dečjih folklornih ansambala Srbije, dodelila je malim Kraljevačanima zlatnu plaketu Saveza amatera Srbije - najviše priznanje za jedno kulturno-umetničko društvo

Na Republičkom takmičenju dečjih folklornih ansambala Srbije, predstavnik Kraljeva i Raškog okruga, bila je dečja grupa SKC “Stefan Nemanja” – KUD “Železničar” iz Kraljeva.

Ovo takmičenje je najznačajnija manifestacija dečijih grupa koje izvode koreografisani folklor, a predhode joj opštinska, okružna i međuokružna takmičenja. Na nivou cele Srbije, prema jasno definisanim kriterijumima vrši se selekcija 20 najkvalitetnijih dečijih ansambala koji učestvuju na ovoj završnoj manifestaciji.

Ocenjivačka komisija koju su sačinjavali najeminentniji koreografi, etnolozi i etnomuzikolozi, dečjoj grupi SKC “Stefan Nemanja” – KUD “Železničar” iz Kraljeva dodelili su zlatnu plaketu Saveza amatera Srbije - najviše priznanje koje jedno kulturno-umetničko društvo može dobiti kao nagradu za kvalitetan rad sa decom i mladima na polju očuvanja srpske narodne tradicije.

- Naši dečji ansambli, kao i naš omladinski ansambl u poslednjoj deceniji su redovni dobitnici zlatnih, srebrnih i bronzanih plaketa sa republičkih takmičenja i ovo je još jedno u nizu priznanja koje nas svrstava u red najboljih kulturno- umetničkih društava Srbije – kaže Dragoljub Milosavljević, umetnički rukovodilac ovod društva.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments