Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. jun 2018.

Uz svoj «običan» posao (u Opštoj bolnici «Studenica» u Kraljevu zadužena je za odnose sa javnošću), Dragana Petrović ima i «neobične» talente - odlično glumi, peva raskošnim glasom, slika, piše divne stihove i ume da ih dočarava

«Dobrodošli u «Moj svet», zamoliću vas da večeras, samo za mene otvorite svoja srca i da mi dopustite da u njima provedem naredne minute», poručila je na početku svoje muzičko-poetske večeri Dragana Petrović, Kraljevčanka koja uz svoj «običan» posao (u Opštoj bolnici «Studenica» u Kraljevu zadužena je za odnose sa javnošću), ima i «neobične» talente - odlično glumi, peva raskošnim glasom, slika, piše divne stihove, ume da ih dočarava i da uživa zajedno sa onima koji su joj i te večeri pomogli da se sa scene Kraljevačkog pozorišta pubici predstavi baš onako kako je zamislila.

Obećala je te večeri Dragana onima koji su, posle njene prve poetsko-muziče večeri koju je pod nazivom «Zlatni dan» pre godinu dana priredila u Kraljevu, da će ih provesti kroz odaje svog sveta koji se sastoji od vere, ljubavi i nade. Prva pesma koju je govorila bila je posvećena Kraljevu koje je, kako je rekla «najlepši i najvoljeniji grad na svetu». Stale su u tu setnu pesmu kraljevačke lipe, Ibar, Morava, Cale semenkar, stare zanatlije, poslatičarnice «Pelivan» i «Nada», stare kafane i tenk kojeg na nekadašnjem mestu više nema. Govorila je Dragana i svoju pesmu posvećenu krvavom kraljevačkom oktobru 1941. godine, emotivno kazivala pesmu «Kosovska tuga», pustila glas u pesmi «Zarudela zora na Moravi» i «Sejdefu majka buđaše».

Kako je veče odmicalo, Dragana kao da je želela da dokaže da su «talenti koje posedujemo Božji dar nama, a ono što s talentima učinimo - naš je dar Bogu. Tako je s ponosm predstavila pevačku grupu Muzičko-edukativne radionice «Uvertira» iz Kraljeva, čiji su polaznici i profesori u nekoliko segmenata tokom večeri bili njeni specijalni gosti. Draganine goste oduševio je i Mihajlo Ješović (mali glumac, koji je sjajno dočarao dve Draganine pesme). Takođe, Draganin sestrić Matija Matković, kojem se toliko dopala njena “Pesma o tetki”, da je u poslednjem trenutku odlučio da se pridruži izvođačima na  pozornici, pobrao je sve simpatije publike. Dragana je bila zahvalna i Kulturnom centru "Evergreen" bez čije podrške, kako je navela, ne bi bilo moguće izvesti ceo poduhvat u Kraljevačkom pozorištu koje joj je te večeri poklonilo scenu, a ona sceni i publici – iskrene emocije.

- Neizmerno sam srećna što sam se uverila koliko se ljudima dopada moj šareni svet – kaže Dragana, koja je kroz stihove u svojim pesmama te večeri, između ostalog poručivala «neću da preko noći ostarim, ja život, živim, ne životarim.

Gosti su tokom večeri imali priliku da uživaju u Draganinim pesmama posvećenim ljubavi, majci, nadi, da uživaju u njenim glumačkim bravurama. U svaki je deo utkala sebe, a samo oni koji znaju koliko je teško srce na dlanu u neposrednom kontaktu pružiti publici, mogu da osete snagu treme koju je savladala i veličinu ljubavi i talenta koji su joj dali zadatak da se i na ovaj način iskaže. Ko te večeri nije bo deo Draganinog sveta, ostaće uskraćen za saznanje da je ljubav sposobnost jedne osobe da se daje, ne mareći koliko dobija zauzvrat. Jer, najznačajniji i najmudriji deo jezika kojim ljudi govore i koji svi mogu da razumeju u svojim srcima, jeste nešto starije i od ljudi. To, ipak, svaki put istom snagom izbije bilo gde kad se sretnu dva pogleda. A Draganin pogled se te večeri susreo sa pogledom svakog ko je došao da se zajedno sa njim uveri kako je ljubav jedina stvar na svetu koja se množi i kad se deli.

foto: Zoran Ljubojević

Na OVOM LINKU možete pročitati Draganinu pesmu posvećenu Kraljevu

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments