Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 25. oktobar 2018. 

Kao predstavnici grada Kraljeva, članovi Folklornog ansambla Karanovac narednih nekoliko dana provešće u nemačkom Hajlbronu, na obeležavanju četiri decenije postojanja Srpskog kulturnog centra „Šumadija“ iz tog grada

Članovi Dolklornog ansambla „Karanovac“ iz Kraljeva krenuli su na turneju ćije je krajnje odredište nemački grad Hajlbron. U ovom gradu nadomak Štutgarta ,,Srpski kulturni centar Šumadija" već 40 godina  čuva tradiciju kroz folklorno stvaralaštvo. Kroz sve ove godine koliko traje, SKC Šumadija na najbolji mogući način predstavlja srpsku kulturu nemačkom narodu upoznajući ga i sa lepotom srpskog folklora.

Proslavi 40 godina Kulturnog centra prisustvovaće i FA Karanovac koji će nastupima svojih ansambala doprineti održavanju ovog događaja posvećenog tradiciji, pesmi i igri. Karanovčani će se tamošnjoj srpskoj, ali i nemačkoj publici, predstaviti igrama iz Vladičinog Hana i Užica, a na samom kraju proslave dva folklorna ansambla će se udružiti u igrama iz Kobišnice, za čiju je koreografiju zadužen direktor i koreograf FA Karanovac Marko Ljubojević.

Biče to najlepši način da se pokaže kako, bez obzira gde se u svetu nalazili oni koji ga promovišu, srpski folklor svuda pleni svojim jedinstvenim bogatstvom.

Nevena Lišanin

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments