Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

26. oktobar 2018.

Tri dana posle beogradske, večeras je i publika u Kraljevu premijerno mogla da vidi film koji govori da u svetu loših momaka mnogo toga nije onako kako izgleda, a pojava Miloša Bikovića izazvala je euforiju kod najmlađe publike

 Ovo je svet kriminala, u njemu svako mora nešto da dobije: neko novu šansu i novi život, a neko metak“, reči su koje na kraju fllma „Južni vetar“ izgovara glumac Dragan Bjelogrlić, koji igra Cara, jednu od nosećih uloga  srpskom krimi trileru „Južni vetar“.

Film koji je večeras kraljevačka publika imala priliku premijerno da vidi, svoju premijeru u Beogradu imao je pre tri dana, a filmski kritičari su ocenili da je u pitanju ostvarenje kakvo je Srbija dugo čekala.

Film reditelja Miloša Avramovića u kojem je Nebojša Glogovac odigrao svoju poslednju ulogu (na kraju filma Golub kojeg tumači - gine, a posle te scene puvblika u Beogradu apalaudirala je 15 minuta), govori o podzemlju i organizovanom kriminalu, ali i o porodici  i granicama koje su loši momci spremni da pređu ili, možda, baš i nisu, kada i šefovi klanova poručuju da je „porodica najvažnija u životu“.

Publici se se poklonili reditelj Miloš Avramović koji je, kažu, ovaj film sanjao deset godina i deo glumačke ekipe.

Pogledajte deo večerašnje atmosfere

U centru filmske priče je Petar Maraš, kojeg igra Miloš Biković. On je pripadnik beogradske automobilske mafije, vodi lagodan život, a „posao“ sa one strane zakona mu je omogućio da kupi stan u koji se useljava sa dugogodišnjom devojkom koju igra mlada glumica Jovana Stojiljković. Maraš je član klana na čijem je čelu Car (igra ga Dragan Bjelogrlić) i sve je, gledano sa klanovskog aspekta relativno u redu, dok Maraš ne ukrade pogrešan auto. Pored Bikovića, Bjelogrlića i Stojiljkovićeve u „Južnom vetru“ igraju i Srđan Todorović, Miodrag Radonjić, Miloš Petrović, Miloš Timotijević, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Slaviša Čurović...

Miloš Biković se publici zahvalio na interesovanju za gledanje filma „Južni vetar“ koji je, kako je naveo, cela ekipa radila sa puno ljubavi i puno strasti:

- Poprilično smo se namučili dok smo snimali film, ali bilo nam je ogromno zadovoljstvo da to uradimo. Po svim reakcijama kritike i publike, imamo novi hit, jer verujem da će se mnogi od vas vratiti da film odgledaju još jednom – rekao je Biković zahvalivši se ekipi filma, a posebno reditelju koji je, kako je popularni glumac ocenio, na svojim plećima izneo ceo teret ovog filma.

Pojava glumačke ekipe, a naročiti Miloša Bikovića izazvala je veliko interesovanje kod najmlađe publike, posebno kod devojčicai devojakaka koje su par sati nestrpljivo čekale da se glumac pojavi, a onda strpljivo čekale da sa svojim idolom naprave bar zajedničku fotografiju,

Pogledajte trejler za film „Južni vetar“.

Film „Južni vetar“ snimljen je u saradnji producentskih kuća ,,Režim", ,,Art Vista" i ,,Arhangel studios" po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića.

Prema rečima Avramovića, scenario filma izrastao je iz njegove potrebe da na poučan način prenese mlađim generacijama ono što je kao dete, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom u svetu bez heroja doživeo i preživeoo 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo.

„Južni vetar“ premijerno je prikazan krajem avgusta ove godine na Filmskim susretima u Nišu gde je osvojio četiri nagrade.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments