Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

28. oktobar 2018.

Problemi prevremeno penzionisanog pilota Er Fransa, koji je uspevao da ima tri verenice stujuardese zahvaljujući preciznom redu letenja i priče o žrtvama žena koje su odabrale da se bave umetnošću, tema su dve hit predstave

BOING, BOING, 31. oktobar, 20 časova

Hit komedija BOING, BOING, na repertoaru Kraljevačkog pozorišta je sredu, 31. oktobra u 20 časova. Kao i u većini vodvilja koje potpisuje Mark Kamoleti, zaplet komedije je u bračnim višeuglovima. Prevremeno penzionisani pilot Er Fransa, ima tri verenice stujuardese, sa kojima održava vezu zahvaljujući preciznom redu letenja. U trenutku kad pomisli da je dostigao "savršenstvo" u goste mu dolazi prijatelj iz mladosti i njegov "savršeni svet" počinje da se ruši na zadovoljstvo publike.

U ovoj predstavi, koja je nastala u kooprodukciji sa Knjaževsko srpskim teatrom iz Kragujevca igraju: Zoran Cerovina, Katarina Janković, Svetlana Milenković, Mladen Knežević, Jasmina Dimitrijević i Isidoa Rajković. Predstavu je režirao Nenad Gvozvenović

Ulaznica za ovu predstavu košta 300 dinara.

SLIKARKE, Narodno Pozorište Niš, 1. novembar, 20 časova

U četvrtak 1. novembra, na sceni Kraljevačkog pozorišta gostuje Narodno pozorište Niš sa predstavom SLIKARKE.

Drama „Slikarke“ sačinjena je od triju priča koje su povezane istom temom – spremnošću na žrtvu žena koje su odabrale da se bave umetnošću, bez obzira u kom vremenu da žive. Uvodna priča je iz vremena današnjeg i govori o borbi jedne devojčice za sopstveni put i sopstvene snove, uprkos željama njene porodice. Okosnica drame su životne priče dveju poznatih slikarki, Džordžije O’Kif i Nadežde Petrović. Iako sa različitih prostora i iz različitih vremena, obe su žrtvovale mnogo – Džordžija O’Kif porodični život zarad umetnosti, a Nadežda i život i umetnost zarad borbe za svoju zemlju. U jednoj velikoj retrospekciji njihovih života one nam daju odgovor na pitanje šta znači biti slikarka, biti žena i biti umetnica, u stalnoj borbi za svoje ime, svoj izbor, svoje mesto i neki bolji svet. 

U predstavi, koju je po tekstu Hristine Mitiić, režirao Stevan Bodroža, igraju : Evgenija Stanković, Vesna Josipović, Katarina Arsić, Jasminka Hodžić i Aleksandar Krstić.  Predstava počinje u 20 časova, a ulaznica košta 300 din.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments