Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

28. oktobar 2018.

Biće to veče posvećeno književnom stvaralaštvu i političkom delovanju švajcarskog pisca i političara, osvedočenog prijatelja Srba, koji godinama u švajcarskom parlamentu i u međunarodnoj javnosti zastupa interese Srbije

U ponedeljak, 29. oktobra u svečanoj sali zgrade Gradske uprave u Kraljevu, biće priređen „Susret sa Oskarom Frajzingerom“.

Biće to veče posvećeno književnom stvaralaštvu i političkom delovanju Oskara Frajzingera, švajcarskog pisca i političara, osvedočenog prijatelja Srba, koji već dugi niz godina u švajcarskom parlamentu i u međunarodnoj javnosti zastupa interese Srbije.

Dela Oskara Frajzingera Spirala šaha, Krhki svetovi, S one strane misli, Maslačak, Život je kučka, Spokoj gora dostupna su i na srpskom jeziku.

Program „Susret sa Oskarom Frajzingerom“, u organizaciji kraljevačke knjižare „Prozor“ sa saradnicima i uz podršku grada Kraljeva, u ponedeljak, 29. oktobra počinje u 19.00 časova. Ulaz je besplatan.

Oskar Frajzinger (1960) švajcarski je pisac i političar.

Profesor je nemačke književosti. Deset godina je radio kao profesor nemačke književnosti u gimnaziji u Sitenu, deset godina kao nadzornik nemačkog, kao stručnog jezika i bio je predsednik udruženja profesora nemačkog jezika.

Politikom je počeo da se bavi 1997. godine. Dugogodišnji je poslanik suverenističke Narodne partije u švajcarskom parlamentu čiji je portparol srpskog porekla. Član je saveznog i republičkog parlamenta. Dvanaest godina je bio član Državnog saveta. Ministar je u svom kantonu Vale.

Oskar Frajzinger osvedočeni je prijatelj Srba. Poznat je po tome da se od ratnog raspada SFRJ zalaže za zaštitu srpskog naroda. U više navrata zalagao se za Srbe u švajcarskom parlamentu i u švajcarskoj javnosti.

Član je Srpskog književnog društva u Švajcarskoj i Udruženja književnika Srbije.

Oženjen je i otac troje dece.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments