Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. novembar 2018.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo organizuje Multimedijalnu izložbu „Putevi srpske vojske“, u okviru koje će biti prikazan dokumentarni film I izložba fotografija

Autor projekta je Stefan Lukić - grafički dizajner, dokumentarista, avanturista i putopisac, koji inspiraciju traži u istraživanju izolovanih područja, kultura i ljudi. Poseban segment u oblasti kulturnog i istraživačkog rada zauzima istorija Balkana i Srba tokom Prvog svetskog rata. Projekat obuhvata četiri godine putovanja biciklom, pešačenja, istraživanja i dokumentovanja činjenica, zanimljivosti i nepoznatih detalja o jednom od najvećih egzodusa u istoriji.

U okviru programa, koji će se održati u  Svečanoj sali Gradske uprave u petak, 9. novembra sa početkom u 19 časova i 30 minuta, biće prikazan dokumentarni film „Biciklom putevima srpske vojske“ i otvorena izložba fotografija.

Dokumentarni film sniman je 2014. i 2015. godine na putu od Čačka do Krfa preko Crne Gore i Albanije, i od Krfa do Čačka preko Epira, Ohrida, Skoplja i Niša…

Izložba obuhvata više od 40 fotografija i posebno dizajniranu karticu/grafiku o mestu i putovanju u okviru kojeg su fotografije snimljene.

Ulaz je besplatan!

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments