Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. novembar 2018.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo organizuje Multimedijalnu izložbu „Putevi srpske vojske“, u okviru koje će biti prikazan dokumentarni film I izložba fotografija

Autor projekta je Stefan Lukić - grafički dizajner, dokumentarista, avanturista i putopisac, koji inspiraciju traži u istraživanju izolovanih područja, kultura i ljudi. Poseban segment u oblasti kulturnog i istraživačkog rada zauzima istorija Balkana i Srba tokom Prvog svetskog rata. Projekat obuhvata četiri godine putovanja biciklom, pešačenja, istraživanja i dokumentovanja činjenica, zanimljivosti i nepoznatih detalja o jednom od najvećih egzodusa u istoriji.

U okviru programa, koji će se održati u  Svečanoj sali Gradske uprave u petak, 9. novembra sa početkom u 19 časova i 30 minuta, biće prikazan dokumentarni film „Biciklom putevima srpske vojske“ i otvorena izložba fotografija.

Dokumentarni film sniman je 2014. i 2015. godine na putu od Čačka do Krfa preko Crne Gore i Albanije, i od Krfa do Čačka preko Epira, Ohrida, Skoplja i Niša…

Izložba obuhvata više od 40 fotografija i posebno dizajniranu karticu/grafiku o mestu i putovanju u okviru kojeg su fotografije snimljene.

Ulaz je besplatan!

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:36 am   |   Sunset: 4:9 pm
72%     3.6 m/s     33.288 bar
Forecast
NED Low: 0 °C High: 4 °C
PON Low: -2 °C High: 4 °C
UTO Low: -2 °C High: 7 °C
SRE Low: 2 °C High: 7 °C
ČET Low: 1 °C High: 7 °C
PET Low: 0 °C High: 7 °C
SUB Low: 0 °C High: 10 °C
NED Low: 2 °C High: 11 °C
PON Low: 2 °C High: 11 °C
UTO Low: 1 °C High: 9 °C