Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. novembar 2018.

Narodni muzej Kraljevo i Udruženje likovnih i primenjenih umetnika Kraljevo pozivaju ljubitelje vizulene umetnosti na sutrašnje otvaranje tradicionalne izložbe koja predstavlja još jedan mogući „umetnički pejzaž“ razuđene  umetničke scene

U Galeriji Narodnog muzeja Kraljevo sutra (četvrtak, 15. novembar) u 13.00 biće otvoren NOVEMBARSKI SALON VIZUELNIH UMETNOSTI 2018. Novembarski salon vizuelnih umetnosti koji organizuju Narodni muzej Kraljevo i Udruženje likovnih i primenjenih umetnika Kraljevo, svojim kontinuiranim i otvorenim pristupom uspeva da održi prepoznatljivu poziciju važnog uporišta i podsticaja savremene umetničke scene. Njegova geografska determinacija (okarakterisana najčešće kao lokalna ili regionalna) gubi važnost u  vremenu globalne umreženosti i sveopšte „vidljivosti“ zahvaljujući brzim komunikacijskim mrežama, gde  pojam lokalno gubi svaki smisao.

U atmosferi sveopšte umreženosti, ovakve izložbe predstavljaju još jedan mogući „umetnički pejzaž“ razuđene umetničke scene koja je vrlo često prinuđena na samoorganizovanje i vlastite inicijative koje umnogome počivaju na prožimanju formalnog i neformalnog. Time je važnost ovakvih, institucionalnih dešavanja još veća, jer su muzeji i danas od izuzetnog značaja za savremenu umetničku scenu. Oni su i dalje centri legimiteta i potvrde umetnika i umetnosti, onako kako ih je još Artur Danto okarakterisao (svet  umetnosti), a sa druge strane, oni su sve više  mesta u kojima se preispituju i interpretiraju složene umetničke pozicije i teme, povezuje veliki broj aktera na sceni i čine ih relevantnim za kulturu i određenu društvenu sredinu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments