Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. novembar 2018.

Na izložbi će biti predstavljeni plakati osamnaest (1981 – 2018) do sada realizovanih manifestacija Bijenale umetnosti u Pančevu i video radovi sa najznačajnije umetničke manifestaciji u tom gradu

U Galeriji Kulturnog centra u Ribnici u četvrtak, 22. novembra u 19 časova, biće  otvorena izložba posvećena najznačajnijoj umetničkoj manifestaciji u Pančevu – Bijenalu umetnosti.

Na izložbi će biti predstavljeni plakati osamnaest do sada realizovanih manifestacija (1981-2018), dizajnera Željka Rajačića, kao i video radovi sa performansa Lale Nomade (Meksiko) i Irene Mikec ( Hrvatska) sa 18. Bijenala umetnosti pod nazivom Prostorni agens, održanog u maju ove godine.

Bijenale umetnosti je tokom više decenija svog postojanja uspešno uspostavljao jasnu artikulaciju između savremenih umetničkih tendencija, publike i stručne javnosti. Nacionalni, ali i međunarodni značaj ove manifestacije, koja predstavlja kontakt sa savremenim izrazom, kvalitetno je dokumentovan i arhivski obrađen, dostupan istraživačima, pa time čini značajan deo naučne građe savremene umetnosti u poslednje tri decenije.

Na otvaranju će govoriti Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Pančeva i Ivana Markez Filipović, urednica programa vizuelnih umetnosti, Kulturnog centra Pančeva.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments