Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. decembar 2018.

Izložba Arheološkog muzeja iz Zadara je prvo gostovanje jedne institucije iz Hrvatske u Narodnom muzeju Kraljevo i drugo gostovanje ove izložbe u Srbiji, nakon Muzeja grada Beograda tokom jeseni ove godine

Narodni muzej Kraljevo i Arheološki muzej Zadar organizatori su izložbe "Ispričaću ti priču..." Timke Alihodžić, višeg kustosa Arheološkog muzeja Zadar, u četvrtak, 6. decembra u 19 časova.

Antički Jeder (Colonia Julia Jader), kakav je rimski naziv za Zadar, osnovan je 48. godine s.e. kao naselje rimskih građana, najverovatnije u vreme Julija Cezara. Dugogodišnje istraživanje nekropola Jadera, iz perioda od I-IV veka, odnosno od vladavine Avgusta do Konstantina Velikog, donele su Arheološkom muzeju u Zadru bogat materijal i mogućnost rekonstrukcije života stanovnika antičkog grada. Na zadarskoj nekropoli sahranjivani su mladi i stari, siromašni i bogati, ljudi različitih zanimanja: trgovci, doktori, farmaceuti, stolari, gladijatori, pisci, pobornici različitih kultova ...

Izložba priča priče o nekoliko zanimljivih ličnosti, čiji se životi donekle očitavaju iz predmeta sa kojima su sahranjeni, pružajući uvid u živopisne prizore jednog iščezlog grada.

Poseban kvalitet čini deo namenjen slepim i slabovidim osobama.

Izložba „Ispričaću ti priču…“ je prvo gostovanje jedne institucije iz Hrvatske u Narodnom muzeju Kraljevo i drugo gostovanje ove izložbe u Srbiji, nakon Muzeja grada Beograda tokom jeseni ove godine.

Ulaz je slobodan.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
99%     1.8 m/s     33.017 bar
Forecast
PET Low: 0 °C High: 1 °C
SUB Low: 0 °C High: 1 °C
NED Low: -2 °C High: 1 °C
PON Low: -5 °C High: -1 °C
UTO Low: -3 °C High: 0 °C
SRE Low: -5 °C High: 0 °C
ČET Low: -6 °C High: 0 °C
PET Low: -5 °C High: 3 °C
SUB Low: -1 °C High: 2 °C
NED Low: -3 °C High: 1 °C