Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. decembar 2018.

Peta knjiga Kraljevčanina Ivana Novčića, u kojoj se on bavi odnosom politike i poezije, religije i bezidejnosti, prošlosti i budućnosti, traganjem za granicom trpljenja koje čovek može da podnese, predstavljena je u kraljevačkoj biblioteci

Ivan Novčić, pesnik i pripovedač iz Kraljeva, predstavio je u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu novu zbirku pesama „Posle potopa“, koju je ove godine objavila izdavačka kuća Presing iz Mladenovca. Autor je do sada objavio zbirke pesama „Amputacija duše“ (2003), „Šifarnik stradanja“ (2008), studiju „Emir Kusturica: poetika poricanja smrti“ (2016) i zbirku priča „Srem i Sumatra“ (2017).

O poeziji Ivana Novčića, govorila je Milica Milenković, master filolog srpske i komparativne književnosti. Ona je istakla pesmu „O pisanju“, prvu u zbirci, u kojoj je lirski subjekat predstavljen čitaocima kao onaj koji ogoljava savremenu književnu scenu i koji se stalno nalazi u stanju konstantnog preispitivanja. Recenzentkinja uviđa da pesnik Novčić ovom zbirkom pesama potvrđuje svoju revnost u književnosti i prikazuje sebe kao još jednog važnog književnika srednje generacije, koji svojim stihom ostaje originalan u svakom pogledu, a da se sa druge strane pridružuje svojoj generaciji u domenima preispitivanja stvarnosti i srpskog književnog i kulturnog identiteta.

izvor: Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani" Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments