Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. decembar 2018.

Na kalendaru razvojnog programa EU PRO za 2019. godnu naći će se i rad učenice kraljevačke škole „Ivo Lola Ribar“ iz Kraljeva Elizabete Hasani, kao jedan od 12 odabranih među više od 230 radova pristiglih na konkurs iz cele Srbije

U Galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ u Kraljevu, održana je promocija kalendara razvojnog programa EU PRO za 2019. godinu kao i dodela nagrada učenicima, pobednicima likovnog konkursa „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“.

Ovaj likovni konkurs organizovan je tokom oktobra i novembra ove godine i imao je za cilj da podstakne učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština da prepoznaju i na kreativan način predstave ono čime će Srbija sa društvenog, kulturnog i privrednog aspekta doprineti Evropskoj uniji

Od ukupno 231 rada pristiglih na konkurs, žiri je odabrao 12 najboljih, koji se nalaze na stranama EU PRO kalendara za 2019. godinu. Među njima je i rad učenice Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ iz Kraljeva, Elizabete Hasani.

Nagrađeni su i radovi đaka iz Niša, Leskovca, Surdulice, Čačka, Raške, Pirota, Kruševca, Sjenice, Kragujevca i Priboja.

Pogledajte sve nagrađene radove:

Đaci autori prva tri nagrađena rada dobili su lap top računae, a ostali tablete i mobilne telefone, a najbolja škola, odabrana na osnovu angažovanja i predanosti u pripremi radova i organizovanju školskog takmičenja dobila je kao nagradu laptop i projektor.

Promociji je, u ime grada Kraljeva, prisustvovao član Gradskog veća Milun Jovanović, koji je izrazio nadu da će lokalna samouprava u Kraljevu i dalje biti partner razvojnog EU PRO programa, kako je rekao, „zarad đaka koji su i na ovom konkursu pokazali da imaju i ideje, i znanje koje može biti od koristi društvenoj zadjenici“.

Nagrade najboljima na konkursu, uručile su Ana Stanković, predstavnica Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji i Milica Marković Tomić ispred Ministarstva za evropske integracije.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments