Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. decembar 2018.

Otvaranje godišnje izložbe likovnog ateljea „Linija“, koji vodi kraljevačka umetnica Slađana Miljković, privuklo je i ove godine mnogo onih koji znaju zašto je ova mala škola umetnosti – pravi rasadnik talenata

Isti se prepoznaju, rade sa užitkom i međusobno mnogo vole, tako bi u najkraćem mogao da se opiše višegodišnji pedagoški rad kraljevačke slikarke Slađane Miljković sa decom koja u njenom likovnom ateljeu „Linija“ još od 2006. godine upoznaju najlepšu stranu sveta umetnosti. Tradicionalno na kalendarskom kraju godine, Slađana i polaznici ateljea „Linija“, svoj trud prezentuju izložbom svojih radova. Ovogodinja, XII po redu otvorena je u foajeu svečane sale u zgradi Gradske uprave u prisustvu velikog broja poklonika likovne umetnosti, roditelja i dece, malih kreativaca.

- Ove izložbe svake godine doživljavam vrlo emotivno, ali mi se čini da sam na ovoj izložbi bila najemotivnija, zato što vidim koliko se naša lepa priča širi, na oduševljenje roditelja, dece i, naravno moje – rekla je Slađana za portal Krug, ističući koliko je srećna što joj energiju i emocije koje im daje, deca „Linije“ na pravi način uzvraćaju.

Pogledajte kadrove sa otvaranja izložbe:

Još jedna Slađina generacija pokazala je sve čemu ih je, prepoznajući talenat kod dece – Slađana naučila. Očigledno -– toliko dobro, jer je bilo posetilaca izložbe koji su još na otvaranju raspitivali da li mogu da kupe pojedine slike. što su naučili tokom godine. Kroz atelje „Linija“ tokom prethodnih godina prošlo je na stotine dece, koja su bila među najboljima prilikom upisa na fakultete, a i danas kao uspešni mladi ljudi žive za umetnost i od umetnosti.

- Svako od dece koje je prošlo kroz „Liniju“ ili je danas njen deo, ostavlja mi energiju zbog koje i sama osećam da ne starim. Jednostavno, kao da deca uspevaju da me drže u ravnoteži. Sa druge strane, zaista se trudim da ja njima dam osnove umetnosti, likovnosti, da im budem vetar u leđa – kaže Slađa.

Izložbu je zvanično otvorila Viktorija Zdravković, sada studentkinja IV godine Filološko-umetničkog fakulteta na odseku zidno slikarstvo u Kragujevcu, na čiji je profesionalni  izbor presudno uticao Slađanin pedagoški pristup i predanost u radu sa decom. Časovi u „Liniji“ održavaju se u kreativnom ambijentu koji inspiriše polaznike od predškolskog uzrasta do srednjoškolaca.

Pogledajte izjavu Slađane Miljković:

Slađana se od srca zahvalila roditeljima i deci sa kojima se tokom godine družila i istakla da, ako pogledaju izložene radove, i sami mogu da vide koliko deca imaju talenta i koliko su u svom radu napredovala.

Na XII izložbi likovnog ateljea „Linija“ izloženo je oko 110 radova dece koja imaju od 6 do 17 godina.

- Duboko se nadam da naša „Linija“ ide ka tome da bude beskonačna, jer će moji naslednici, nadam se,  biti deca koja su prošla kroz ovaj atelje. Moja je želja da oni kao likovni pedagozi nastave moj rad – otkrila nam je Slađa, a mi pozivamo sve koji su u prilici da svrate do srednjeg ulaza u zgradu Gradske uprave. Magičan svet umetnosti koji, iako stvaran dečjim rukama, deluje kao izložba profesionalaca, kupiće ih – na prvi pogled.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments