Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. januar 2019.

Mnoštvo radova, tehnika, boja, puno mašte i mnogo truda obeležili su izložbu dece iz 11 vrtića Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“, kojom je u Kraljevu zvanično otvorena manifestacija „Dani Svetog Save“

Predškolska ustanova „Olga Jovičić Rita“ iz Kraljeva i ove godine je, kao i prošle, imala čast da izložbom dečjih radova otvori manifestaciju „Dani Svetog Save“. U svečanoj Sali Gradske uprave izloženi su dečji radovi iz 11 kraljevačkih vrtića, a kod svakog malog „štanda“ vidljivo je koliko su truda deca i njihovi vaspitači uložili u ovu izložbu.

Pogledajte kadrove sa otvaranja današnje izložbe:

Prema rečima Marije Jovanović Đusić, zamenice direktorke Predškolske ustanove, korišćeni su različiti materijali i tehnike kojima su se mališani potrudili da, na svoj način, dočaraju lik Svetog Save u godini kada Srpska pravoslavna crkva slavi osam vekova

- Sveti Sava kao prvi srpski arhiepiskop predstavlja duh pravoslavlja, a mi se trudimo da decu još od predškolskog uzrasta upoznajemo sa njegovim likom i delom – istakla je Marija Jovanović Đusić.

Predškolska ustanova će narednih dana imati i niz drugih akcija, između ostalog sutrašnju – humanitarnu, pod nazivom „Sofiji na da“ u OŠ „Sveti Sava“. U pitanju je zajednička priredba učenika ove škole i predškolaca vrtića „Bambi“ za obolelu učenicu Sofiju Tasev.

Sečenje slavskog kolača, u podne u nedelju 27. januara, ove godine biće priređeno u vrtiću „Bambi“, koji je ove godine domaćin školske slave. Domaćin školske slave naredne godine biće vrtić „Milomir“ na Beranovcu koji još nije počeo sa radom.

Pomoćnik gradonačelnika Sreten Jovanović istakao je da se obeležavanje Svetog Save u Kraljevu više ne svodi samo na jednodnevnu manifestaciju krunisanu svečanom akademijom i svetosavskim balom, već da je u pitanju čitava sedmica sa više od 20 događaja posvećenih uspomeni na srpskog prosvetitelja.

U kraćem umetničkom programu na otvaranju izložbe učestvovali su učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Kraljeva, a manifestaciju je zvanično otvorenom proglasio gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je istakao da tokom svih kulturnih programa tokom „Dana Svetog Save“, predškolsci, deca imaju priliku da uče o Nemanjićima, Stefanu Nemanji, njegovom sinu Rastku (potonjem Svetom Savi):

- Ove dane obeležiće razgovori o učenju i književnosti, a deca se pripremaju da najpre postanu dobri đaci, a potom i građani koji će doprineti napretku našeg društva – rekao je gradonačelnik Kraljeva najavljujući da će poslednjeg dana ove manifestacije biti dodeljene nagrade najboljim đacima svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Kraljeva.

Sutra (sreda, 23. januara) u15.30 biće priređena „Svetosavska nedelja“ na Dečjem odeljenju kraljevačke biblioteke. U pitanju je kviz znanja „Kroz istorijske izvore - kraj Velikog rata“, učestvuju učenici kraljevačkih osnovnih i srednjih škola. U 18 časova, u istom prostoru će biti održana je Književna radionica kraljevačke biblioteke, na kojoj učestvuju polaznici radionice i spisateljica Gordana Timotijević.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments